Tuzla

Đuro Škondrić dao komentar na knjigu “Sistematski zločini za etničko čišćenje tuzlanskih Srba”

Đuro Škondrić, novinar, pozorišni i književni kritičar, komentarisao je knjigu “Sistematski zločini za etničko čišćenje tuzlanskih Srba.”

Kako ističe Škondrić, Pavlović ponovo laže o dešavanjima na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine. Cijeli komentar prenosimo u nastavku:

VITOMIR PAVLOVIĆ PONOVO LAŽE O DEŠAVANJIMA NA BRČANSKOJ MALTI 15. MAJA 1992.
Nedavno je promovisana knjiga pod naslovom “Sistematski zločini za etničko čišćenje tuzlanskih Srba” u kojoj se negira zločin na Kapiji i iznose laži o dešavanjima na Brčanskoj malti. (15. maj 1992.) Priloge u knjizi objavljuje 10 autora – srpskih ekstremista i nacionalista. Među njima je i tuzlanski penzionisani novinar Vitomir Pavlović. Prema riječima glavnog promotora ove sramne knjige, Dušana Milovanovića, Pavlović tvrdi da je napad na kolonu do detalja ranije isplaniran.
Evo sada i linka o promociji. Obrati pažnju na 26 minut gdje promotor hvali prilog Vitomira Pavlovića.Jedan komentar na ovaj članak

  1. Gospodine Skondricu, kada bi se postavila dvojica jedan naspram drugoga I da ispricamo ono sto smo dozivjeli, vidjeli I uzivo svjedocili vezano za sramni napad na tuzlansku kolonu od strane svih raspolozivih tuzlanskih vojnih I civilnih potencijala, mojom pricom i svjedocenjem stavio bih vas u mali dzep I tu bi vam bilo mnogo prostora koliko istine znam o tuzli toga vremena, znam, a koliko svi redom lazi iznijeste. Gospodina Pavlovica sam 2 puta susreo I to u mojim prostorijama u humanitarnom drustvu I nista o njemu ne migu reci, cak mislim da je u to vrijeme umio dobro da “skija” I da se odrzava jer nista dobra nije uradio Srbima da bi mu neko nesto naskodio. To da je sve na Brcanskoj Malti is planirano da je dobro pripremljeno kao u kaubojskom filmu kada se indijanci poredaju po cukama I sacekuju plave mundire I potuku ih strijelama iako oni imaju vincesterke I mitraljeze “dobosare”, ali oni dole nemaju sanse. Samo poslusaj razgovor Beslagica I Pracera, kada Beslagic trazi I dobija rijec od Pracera da ne dize avijaciju, a ovaj ce njemu” mi ce mo rukama” sto znaci svako moguce oruzje pa I poneko orudje moze se rukama upotrijebiti I upotrijebljeno je na vojnoj koloni Skojevskom I na Brcanskoj Malti. Jadan bio, pa to je nastavak Dobrovoljacke gdje su nekoliko nedelja ranije krvavi pir napravili na JNA koja je mirno pokusavala izaci iz sarajevskog okruzenja. Mogao bih ti pricati I pisati satima, nesto bi ti se primilo a mnogo toga ne bi zelio da cujes je bi ti tvoju pricu koju imas u glavi potpuno poremetio.
    Samo da znas, sve je bilo isplanirano, ne samo u Tuzli nego I sire od Sarajeva, jer projekat je ogroman. Treba starati Pravoslavlje a u bivsoj Jugi Srbe, sto je danas definisano ratom na teritoriji ukrajine gdje zive Rusi Sloveni Pravoslavne vjeroispovijesti. Da li ces docekati da vidis finale ne znam a nikako vam nece biti po volji.
    Otvaram ti mogucnost da razgovaramo kada zelite

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button