Super žena preko radio antena

Ana Bavrka: “U životu se ništa ne podrazumijeva…” (VIDEO)










U današnjoj epizodi emisije “Super žena preko radio antena” sa Amrom Avdić ugostili smo jednu od trenutno najuticajnijih žena kada je riječ o medijskoj sceni, ali i društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini.

Sa našom gošćom, TV voditeljicom i influensericom Anom Bavrkom razgovarali smo o karijeri, medijskom svijetu ali i životnim stavovima koje nosi u sebi.

Ana Bavrka je bosanskohercegovačka manekenka, model, televizijska voditeljka, fitnes i zumba  instruktorka koja je popularnost stekla nakon što je ponijela titulu Miss New World 2017. godine na takmičenju ljepote održanom u Antaliji u Turskoj. Rođena je 31. januara 1992. godine u Mostaru, a trenutno živi u Sarajevu i zaposlena je na Hayat televiziji.

Preselila se iz rodnog Mostara u Sarajevo, iako se bojala njegove hladne klime, a u novembru 2017. godine je postala novo lice Hayat televizije. Njen prvi angažman je voditeljka muzičkog show programa „Zvijezda možeš biti ti“ (ZMBT). U brojnim intervjuima koje je dala za domaće i regionalne medije ističe da je vrlo zadovoljna poslovnim angažmanom, da su kolege uvek tu da joj pomognu i da je prihvaćena kao dio vrlo uspješnog kolektiva.

Predstavnica medija u ovoj emisiji bila je sjajna mlada urednica i voditeljica medijske kuće TV1 Zerina Patković koja se također osvrnula na poziciju mlade žene u medijskom svijetu.

Rođena je u Zenici 1993. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završetka Druge gimnazije u Zenici odlučila je upisati studij Žurnalistike u Tuzli. U Tuzlu se preselila 2012.godine i tu ostala sve do 2018. Na trećoj godini studija dobila je posao TV voditeljice na RTV Slonu. Uporedo radila i studirala, te diplomirala u julu 2016. godine. Nakon toga u potpunosti se posvećetila izgradnji karijere. Na Slonu je radila sve do jula 2018. kada je dobila angažman urednice i voditeljice TV1. Do sada u medijima radi već 4 godine i 8 mjeseci.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button