Zanimljivosti i zabava

Ako pravite ove greške, nikad nećete dobiti na kladionici










Milioni ljubitelja fudbala svakodnevno posjećuju sportske kladionice noseći sa sobom nadu u konačan uspjeh koji će im olakšati ostatak života. Doduše, postoje i oni koji to rade iz neke vrste zadovoljstva i adrenalina mada se njihova pojašnjenja ipak doimaju kao izgovori.

Zaraditi je u svakom slučaju lijepo, a narodna poslovica kaže da se ”niko od kladionice hljeba nije najeo”. Da li je to zaista tako?

Matematika kaže da jeste, u praksi to izgleda prilično jednostavno. Ljudi plaćaju često, rijetko dobivaju, a kladionice niču poput gljiva nakon kiše. Dakle, ima se novca, kladionice su institucije koje bogato prihoduju na ljudskoj nesvijesti i lažnom osjećaju da je baš taj sretan dan i da je baš taj tiket sretan tiket.

Premda su teoretičari bezbroj puta računali i uvijek nakon ispisanog računa tvrdili da je matematički nemoguće biti ”dobar” na kladionici, nije to nikog spriječilo da ovom poroku, ovoj strasti modernog doba, pokažu zube.

Tek rijetki uspiju se izvući, a neki muke muče s ovisnostima. Malo je onih koji igraju redovno i mogu se kontrolisati.

Šta mislite, da li postoji sistem koji nudi sigurni dobitak? Da li postoji način, put do kombinacije koja vrijedi novca? Premda ne postoji i premda kako rekosmo, praksa kaže svoje, ipak postoje savjeti koji strastvenim kladioničarima mogu pomoći da dobiju. U nastavku vam donosimo listu od pet grešaka koje većina neiskusnih kladioničara redovno čini odnosno poteza koje nikada, ali nikada nijedan iskusni kladioničar neće načiniti.

Dobro ih razmotrite prije narednog pokušaja. Sretno!

1. Nikada ne igrajte na klubove za koje navijajte. Ljubav će vas često učiniti manje objektivnim – nesposobnim da realno pogledate stvari pa ste tako osuđeni na neuspjeh. Navijate li za Barcelonu? Navijate? Nikada je ne stavljajte na tiket.

2. Ne igrajte utakmice iz bilo kojeg prvenstva dok timovi ne odigraju barem šest ili sedam kola. Prosto je, niko ne zna u kakvoj su formi, a okolnosti su često takve da objektivni kvalitet ne dolazi do izražaja. Odmorite malo, pažljivo gledajte pa kad se stvari zahuktaju, zarežite.

3. Ne igrajte s malenim kvotama. To je također jedna od tajni velikih majstora. Male kvote ne donose mnogo, a redovno ”skidaju” s velikih dobitaka. Izbjegavajte ih, samo će vas nasekirati.

4. Ne igrajte derbije. Varljivi su, kvalitet timova često ne igra nikakvu ulogu. Radije iz zaobiđite premda su zbog kvota često privlačna varijanta.

5. Nikada, ali nikada ne ulažite novac koji nije vaš. Novac se posuđuje za hranu ili račune, ako se već posuditi mora. Pokrijte se jorganom onoliko koliko je dug. Ne pravite se pametni jer kladionica je od vas uvijek pametnija.

Uostalom, ne kaže narod džaba da nije propao onaj koji se kladio već onaj koji se vadio. Zlata vrijedna.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button