Sport

Mladost gostuje na Tušnju: Bod je pozitivan rezultat










U 24. kolu BH Telecom Premijer lige BiH, u subotu od 16:30 sati Sloboda će na Tušnju ugostiti ekipu Mladosti. Tuzlaci nakon 23 odigrana kola dijele lidersku poziciju sa Zrinjskim iz Mostara sa 50 osvojenih bodova i sigurno je kako su apsolutni favoriti u ovom susretu.

S druge strane, Mladost je u rezultatskoj krizi jer je u pet proljetnih susreta ostvarila samo jednu pobjedu (Velež) i ubilježila jedan remi (Vitez), dok su izabranici Ibre Rahimića poraženi u tri navrata (Radnik, Željezničar i Široki Brijeg).

Možda će Vas zanimati i:

rahimic

”Sloboda se bori za prvaka, sigurno je da su motivisani i da će pokušati da dođu do nova tri boda koja će ih ostaviti u trci sa Zrinjskim. Moji igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i mi idemo u Tuzlu s ciljem da napravimo povoljan rezultat, odnosno da osvojimo bod ukoliko nam se pruži prilika i na taj način vratimo samopouzdanje unutar ekipe pred susret sa Olimpikom”, rekao je šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić.

Igrači Mladosti Mirza Rizvanović i Adnan Hrelja svjesni su da je Sloboda favorit u ovom susretu.

”Moji saigrači i ja smo svjesni o kakvoj se utakmici radi i nema dileme kako je Sloboda apsolutni favorit. Idemo u Tuzlu sa namjerom da pružimo svoj maksimum i nadam se da ćemo se vratiti neporaženi u Kakanj”, riječi su pouzdanog defanzivca Mladosti, Mirze Rizvanovića.

rizvanovic

”Iz poraza sa Širokim izvukli smo pouku. Utakmica sa Slobodom je novo iskušenje za nas. Mi se nadamo povoljnom rezultatu, a sigurno je kako je za nas povoljan rezultat i remi. Sloboda pretenduje na sami vrh Premijer lige i naravno da je izraziti favorit. Vjerujem u svoju ekipu i ko god da istrči na teren dat će svoj maksimum da ostanemo neporaženi”, rekao je Adnan Hrelja.

hrelja

U duelu sa Slobodom Rahimić i Šabić neće moći računati na povrijeđenog Ramovića, i suspendovanog Milisavljevića, dok se očekuje povratak Igora Počeka koji je zbog povrede propustio duel sa Širokobriježanima.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button