Zanimljivosti i zabava

Više od 25 miliona pregleda: Video oduševio mnoge, neki tvrde kako vlasnici pretjerujuVlasnica dviju mačaka objavila je na TikToku video u kojem vidimo kako se ona brine za njihovu higijenu. Svjedočimo tako da im pere zube, čisti šape i uši, a onda ih šamponira i pere. Mačke sve to stoički podnose, čak i brisanje ručnikom. Snimka je u kratkom roku prikupila 25 milijuna pregleda.

Većina komentatora bila je oduševljena činjenicom da su mačke tako mirne i strpljivo sve podnose. Mnogi su napisali kako bi njih mačke sigurno pokušale ozlijediti da im ovakvo što naprave.

Ali ima i onih kojima se snimka nije svidjela. Tvrde kako mačke ne bi trebalo često prati – čišćenje zubiju, ušiju i šapa je u redu, no pranje tijela šamponom nije dobro.

@raoriel

#cat #catlover #miau #cute #sweet

♬ sonido original – Oriel 💁🏻‍♂️

Jackson Galaxy, jedan od najboljih mačjih biheviorista na svijetu, smatra kako mačke uopće ne bismo trebali prati. Čak 50 posto budnog vremena one provode čisteći se, odnosno, razmazujući svoj miris po tijelu. Kad ih operemo, to poništavamo. Zato on smatra da dobar vlasnik redovito četka mačku, šiša joj nokte i čisti unutrašnjost ušiju, ali je pere samo onda kad je to zaista nužno. No, čak i u situacijama kad se to čini potrebnim – recimo, mačka je stara i zanemaruje čišćenje – radije poseže za vlažnim maramicama, nego za vodom.Izvor
jutarnji.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button