Izbori 2022

Vukanović: Trivić je nova predsjednica RS-a, vrijeme je za prelaznu vladuPredsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović objavio je da je Jelena Trivić pobijedila za predsjednika RS-a te najavio formiranje prelazne vlade u tom entitetu.

“Čestitamo Jeleni Trivić pobjedu na izborima i izbor za novog predsjednika Republike Srpske, nadamo se da će Centralna izborna komisija BiH potvrditi rezultate i pobjedu i da se krene u pripreme za formiranje nove prelazne Vlade Republike Srpske, koja treba da oslobodi zarobljene institucije, te ponovo uspostavi vladavinu zakona, pravnu državu i poredak,” napisao je Vukanović na svom blogu.

Dodao je da je Za pravdu i red lista Nebojše Vukanovića najveće i najprijatnije iznenađenje izbora 2022. godine.

“Još se broje glasovi, ali prema projekcijama u Trebinju ćemo osvojiti oko 4.500 glasova za Narodnu skupštinu Republike Srpske, u Nevesinju oko 900, u Bileći oko 700, Gacku 400. U južnom dijelu Hercegovine, ispod Čemerna, imat ćemo oko 7.000 glasova, siguran bar jedan poslanički mandat u Hercegovini i Izbornoj jedinici 9, a drugi će zavisiti od rezultata u sjevrnom dijelu regije,” naglasio je.

Očekivano, u Banjoj Luci i Izbornoj jedinici 9 imali su, kako tvrdi, odličan rezultat i za Narodnu skupštinu Republike Srpske preko 10.000 glasova, te siguran direktni poslanički mandat.

Prema projekcijama Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića imat će sedam poslaničkih mandata, a cilj i zadatak su ispunjeni.

Nakon što je Jelena Trivić proglasila pobjedu, počelo je slavlje ulicama Trebinja a narod se okupio ispred sjedišta PDP-a i Liste za pravdu i red u ulici Vožda Karađorđa u centru grada.

Podsjetimo da su i Jelena Trivić i Milorad Dodik proglasili pobjedu za predsjednika RS-a.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button