Izbori 2022

Prema trenutnim rezultatima CIK-a, nakon 55 posto prebrojanih glasova Krišto vodi ispred KomšićaPrema podacima koji su trenutno dostupni na stranici Centralne izborne komsije, Borjana Krišto (HDZ) vodi za člana Predsjedništa BiH iz reda hrvatskog naroda.

Prema ovim podacima, nakon skoro 55 posto prebrojanih glasova, Krišto ima 117.147 glasova ili 51,36 posto. Komšić ima 110.928 glasova ili 48,64 posto.

Treba naglasiti da su ovi rezultati krajnje neočekivani jer je, prema rezultatima koje su sinoć objavljivale razne stranke, već proglašena uvjerljiva pobjeda Komšića i poraz Krišto.

Naravno, ni ovi trenutni rezultati CIK-a ne moraju ništa značiti jer ima dovoljno neprebrojanih glasova da dođe do promjene u korist Komšića. Naročito ako se zna da su razlike između ova dva kandidata izrazito velike kada je riječ o različitim dijelovima BiH, odnosno da je njihovo biračko tijelo izrazito teritorijalno podijeljeno.

Stoga, moguće je da razlika dolazi od toga u kojem dijelu FBiH je ko brojao glasove.

Očekuje se da CIK u narednim satima objavi ažurirane rezultate koji će otkloniti dileme u vezi s pobjednikom u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Već je sigurno da su druga dva člana Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button