Vijesti

Most traži da se Komšić proglasi personom “non grata” u HrvatskojMost je objavio da službeno pokreću poroceduru da se Željko Komšić proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

“Klub zastupnika Mosta upućuje zaključak u saborsku proceduru kojim se obvezuje Vlada i Ministarstvo vanjskih da Komšića proglasi nepoželjnim/personom non grata u Republici Hrvatskoj. Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene kroz formalnu proceduru,” objavio je Most na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Zaključak je potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.

“Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom,” stoji u zaključku Kluba Mosta.Izvor
Ba.n1info.com

2 Komentara na ovaj članak

  1. Proglasen je nepoželjnom osobom “Persona non grata” prije 30 godina, kad je obukao uniformu Armije BiH

  2. Ja sam mislio da je ta stranka MOST demokratska i pravedna sada vidim da su i oni isti ko i drugi .Sve sto su pricali protiv svih vlada dosada je bila taktika da se docepaju sabora i vlasti a ustvari nista drugaciji nisu od vlasti koju su kritikovali .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button