Vijesti

Milanović pobjednik prvog kruga, protivnica u drugom će mu biti Kolinda Grabar Kitarović










Prema najnovijim privremenim neslužbenim rezultatima izbora, Zoran Milanović osvaja 29,53 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 26,72 posto, a Miroslav Škoro 24,44 posto.

Do sada je obrađeno je 97,95 posto biračkih mjesta.

Mislav Kolakušić osvaja 5,85 posto, Dario Juričan 4,47 posto, Dalija Orešković 2,89 posto, Ivan Pernar 2,35 posto, Katarina Peović 1,11 posto, Dejan Kovač 0,94 posto, Anto Đapić 0,21 posto te Nedjeljko Babić uzima 0,16 posto glasova.

Možda će Vas zanimati i:

Ministar gospodarstva Darko Horvat je rekao da se “polako ostvaruje strateški cilj HDZ-a” – Kolinda Grabar-Kitarović sigurno ulazi u drugi krug, nakon čega slijedi, dodao je, potpuno drukčija kampanja.

“I u ono što sam siguran, velika većina glasova koje danas dobiva Škoro u drugom krugu ide u portfelj Kolinde Grabar-Kitarović”.

Smatra da će manji dio birača koji su glasali za Škoru u drugom krugu svoj glas dati Milanoviću, ali velika većina koji su glasali za Škoru su, kako je rekao, po vokabularu dio HDZ-ovog biračkog tijela i to će, siguran je, pokazati u drugom krugu.

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader također tvrdi da je sve kako je HDZ planirao – Grabar-Kitarović ulazi u drugi krug izbora, a uvjeren je da će u drugom krugu “svi biti jedinstveni i pobijediti Milanovića”.

Optimistični su i u Milanovićevom taboru.

“Htio bih zahvaliti svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za našeg kandidata Zorana Milanovića. Ovo je pobjeda Zorana Milanovića, SDP-a i naših partnera. Naši su građani izabrali put kojim žele da Hrvatske krene u 2020. godini”, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Ovo je borba za budućnost ove zemlje. Ovo je borba za bolju Hrvatsku”, rekao je Bernardić.

Na pitanje je li Milanoviću pomoglo što se on sam držao po strani Bernardić nije izravno odgovorio.

Predsjednik SDP-a izrazio je uvjerenje da će Milanović pobijediti u drugom krugu.

Izvor: Jutarnji.hr


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button