BiHIzbori 2022

MUP TK: Na biralištima u TK nisu zabilježeni incidentiIzborni proces na području Tuzlanskog kantona protiče u najboljem redu. Na biralištima dosada nisu zabilježeni incidenti, odnosno pokušaji ometanja glasanja.

Kako je za RTV Slon potvrdila glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić u cilju očuvanja javnog reda i mira na svakom biralištu nalazi se po jedan policijski službenik.

“ U cilju neometanog održavanja Općih izbora 2022 na nivou Uprave policije formiran je Izborni štab kojim rukovodi direktor Uprave policije, također sačinjen je operativni plan mjera i aktivnosti koje poduzimaju policijski službenici. Od jutros pa do sada nisu zabilježeni incidentne situacije na biralištima. Na svakom biralištu kako Zakon propisuje u krugu od 50 metara nalazi se policijski službenik koji je tu da se stara o očuvanju javnog reda i mira, odnosno postupi blagovremeno kada se za to ukaže prilika”.

Kada su u pitanju Izborne nepravilnosti od otvaranja biračkih mjesta zaprimljeno je sedam prijava.

” Kada su u pitanju izborne nepravilnosti zaprimili smo od jutros sedam prijava, a  formirana je dežura i postupa se bez odlaganja po svim zavedenim prijavama, obavještavaju se nadležna kantonalna tužilaštva, također vrši se saradnja sa drugim policijskim agencijama”, kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.”Izvor
rtvslon

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button