IstaknutoSport

Još danas se prijavite na 6. Tuzlanski maraton po SNIŽENIM CIJENAMATuzlanski maraton je u svojih dosadašnjih pet godina postojanja okupljao mnoge kojima je ovaj vid rekreacije ispunjavajući. Budući da je maraton sportsko-rekreativnih disciplina koje su u razvoju na prostoru Tuzle i BiH, ovogodišnje šesto izdanje će zasigurno evoluirati u još veći događaj.

6. Tuzlanski maraton će biti održan 30.10.2022. godine, a samo još danas imate mogućnost da se prijavite po sniženim cijenama. Da Vam dodatno olakšamo, od sada se možete Vašu registraciju uputiti online – kreditnom karticom. Požurite, registracije su otvorene do 09.10.2022.

Trkači će imati priliku oprobati se na tri distance: 5km, polumaratonu (21.097,5m) i maratonu (42.195m), a biće održane i trke za djecu.

Atletski savez BiH je odlučio da se ove godine državno prvenstvo u maratonu održi u Tuzli, u okviru 6. po redu Tuzlanskog maratona, a povodom obilježavanja 75. godišnjice Atletskog kluba Sloboda Tehnograd. Tako će organizator prvenstva biti Sloboda, a u sklopu maratona koji organizira Sportsko rekreativno društvo „Maratonac“.

Napominjemo da imate priliku prijaviti se po sniženim cijenama do kraja septembra. Prijave su dostupne na linku: https://registracija.tuzlanskimaraton.com/

Upoznajte Tuzlu na drugačiji način, odnosno trčeći njenim ulicama.

To nije sve…

Još jedna novina za ovu godinu je i besplatna FUN-RUN trka na 5000m, koja uključuje Nepersonalizirani broj, Elektronsko mjerenje i okrepe na stazi. Za istu se možete prijaviti do 09.10.2022. na linku:
https://app.gb3timing.com/6_tuzlanski_maraton_2022/reg

Nagrade

  • Tri prva mjesta u apsolutnoj kategoriji za žene i muškarce (maraton, polumaraton i 5km)
  • Tri prva mjesta po starosnim kategorijama za žene i muškarce (maraton, polumaraton i 5km)
  • Tri prva mjesta za žene i muškarce iz BiH (maraton i polumaraton)
  • Trkačima koji obore rekord staze (maraton i polumaraton)
  • Tri najbrža para (polumaraton i 5km)
  • Tri najbrže porodice (4x5km) – 4 trkača
  • Tri najbrže firme ili kolektiva (5km) – 4 trkača

*Propozicije i prijave za parove, porodice i kolektive će biti otvorene 1.10.2022.

Više informacija o maratonu možete dobiti na: +387 62 618 162 ili službenoj web stranici:
https://tuzlanskimaraton.com/

Organizacija 6. Tuzlanskog maratona ne bi bila moguća bez naših partnera i sponzora:

Sponzori utrke:

Bingo Tuzla, NLB Banka, Mozzart, BH Pošta, CestoTehnik Tuzla, Xella, Dekor, Menprom, OleaPharm, Revizija Dautović, Tuzlanski Pilsner, Solana, Banović, Kalelektrik, Tehnograd, Beemed, Eko Život, A.K Sloboda, Atletski Savez BiH, Fotokabina, NS Primus, XGB3, TopDom i Bike Fest Tuzla.

Medijski pokrovitelji:

Bolja Tuzla, RTV7, RTVTK, RTV Slon, Radio Kameleon, Tuzla Info, Tportal, TIP, Max media i Kantonalna privredna komora Tuzla.

Prijatelji projekta:

Grad Tuzla, Turistička zajednica grada Tuzla, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Body Control, MiB, BKC TK, Fakultet za tjelesni odgoj i sport Tuzla, LIONS International, Planinarsko društvo Konjuh, Planinarsko društvo Poštar, Mreža aktivnost starenja i Crveni križ grada Tuzla.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button