BiH

Bivša ministrica u Vladi KS Amela Dautbegović osuđena na dvije i po godine zatvoraOpćinski sud u Sarajevu osudio je bivšu ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo (KS) Amelu Dautbegović na dvije i po godine zatvora.

Dautbegović je osuđena da je tokom juna i jula 2018. godine u svojstvu ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS, bez opravdanog i na zakonu zasnovanog razloga odbila proslijediti na saglasnost Vladi Kantona Sarajevo odluku Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar o imenovanju Ismeta Skoke za direktora, iako je odluka donesena nakon zakonito provedene konkursne procedure.

Ona je potom usmenim i pismenim putem neovlašteno naložila Upravnom odboru da poništi svoju odluku o imenovanju, čime je Ismetu Skoki onemogućeno da obnaša poziciju direktora na koju je izabran u zakonito provedenoj konkursnoj proceduri.

Dautbegovićevoj je prije godinu dana Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, a ona je danas prvostepenom presudom osuđena na dvije godine i šest mjeseci zatvora.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button