BiHGdje izaćiZanimljivosti i zabava

U Vilsonovom šetalištu u petak umjetnička instalacija Future is Sarajevo uz Drum OrchestraUmjetnička instalacija Future is Sarajevo 30. septembra na Vilsonovom šetalištu donosi jedinstvenu performansu skulpture i modernog plesa, muzike i fotografije, spajajući mlade ljude i savremenu umjetnost.

Tako će u 18.00 sati umjetnici Aldina Topčagić, Cruz Isael Mate i učesnici radionice savremenog plesa Flying Into Gravity Skills, u nastupu na otvorenom predstaviti nezaboravan performans uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra.

Flying Into Gravity Skills donosi u Sarajevo niz radionica savremenog plesa, panel diskusija i performansi u sklopu programa Balet Fest Sarajevo.

Možda će Vas zanimati i:

#FutureIsSarajevo je jedinstven umjetnički projekt koji aktiviranjem publike i povezivanjem novih generacija i kreativnosti, pokreće dijalog o našoj viziji budućnosti Sarajeva i BiH.

Saradnjom umjetnica različitih disciplina, ova multimedijalna savremena umjetnost kao sredstvo komunikacije potiče na drugičija promišljanja inspirišući publiku da angažiranim pristupom izbriše linije između stvaraoca i posmatrača.

Umjetnička instalacija Future is Sarajevo skulptorke Edine Selesković sačinjena je od skulptura koje iz jedne perspektive ispisuju riječi Future Is, a iz drugog ugla riječ Sarajevo. Ona na sebi nosi portrete lidera novih generacija uključenih u projekt Big Bang Sarajevo #HerojiGeneracije, a autorica fotografije je Vanja Lisac.

Skulpture su osmišljene kako bi njihov prizor iz različitih perspektiva pružao novi pogled, te predstavio unikatno iskustvo svakom posjetiocu u putanji koju skulpture stvaraju.

Instalacija nakon postavke u BKC-s i ispred Pozorišta mladih Sarajevo, sada će biti postavljena i na Vilsonovom šetalištu, najavio je tim Future is Sarajevo.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button