Crna hronika

Uhapšen kontroverzni prnjavorski biznismen Petar Dušanić










Policajci iz Prnjavora uhapsili su danas u ulici Jovana Dučića kontroverznog prnjavorskog biznismena Petra Dušanića (59) i njegovog sina.

Iz PU Banja Luka danas je saopšteno da su obojica privedeni zbog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija prilikom pružanja asistencije urbanističko-građevinskoj inspekciji opštine Prnjavor.

– Nakon kompletiranja predmeta nadležnom sudu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja po odredbama Zakona o javnom redu i miru – kazali su u PU Banja Luka.

Dušanići su jutros, kada su došle mašine da uklone objekat Autobuske stanice, što je naloženo ranijom odlukom nadležnih institucija, suprostavili izvođenju tih radova.

Dušanić je rekonstruisao dio objekta Autobuske stanice, a za koji u inspekciji smatraju da nema neophodnu dokumentaciju, te je naloženo rušenje.

Ovaj prnjavorski biznismen već godinama zaokuplja pažnju javnosti, prije svega zbog nekoliko spornih privatizacija na području ove opštine, a predstavnici Udruženja malih akcionara RS u više navrata su se obraćali nadležnim institucijama da se istraže ovi slučajevi i tužilaštvu podnosili krivične prijave protiv Dušanića.

 

 

Izvor: faktor



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button