Sport

Messi više ne želi igrati za PSG, poznati uslovi za povratak Argentinca u Barcelonu










Argentinski fudbaler Lionel Messi trebao bi se vratiti na teren za posljednje tri utakmice Paris Saint-Germaina u ovoj sezoni, ali vrlo je lako moguće da je svoj posljednji meč za pariski klub već i odigrao.

Naime, PSG je suspendovao Messija na dvije sedmice bez treninga i utakmica zbog njegovog nenajavljenog odlaska u Saudijsku Arabiju, a L'Equipe piše da se Argentinac više ne vidi kako igra za PSG.

Navodi se da bi nakon utakmica protiv Troyesa i Ajaccia mogao propustiti i završnicu sezone u kojoj mu ekipa igra protiv na gostovanjima kod Auxerrea, Strasbourga i zaključuje sezonu domaćom utakmicom protiv Clermonta.

PSG ima tek pet bodova prednosti ispred Marseillea u posljednjem dijelu sezone, trener ekipe Christophe Galtier računa na njega za završnih 270 minuta, ali L'Equipe dovodi u pitanje Messijev nastup u njima.

“Messiju se ne vraća nakon onog što se dogodilo i ne može se zamisliti da ponovo nastupi na Parku prinčeva jer zna da će ga ponovo dočekati zvižduci,” piše L'Equipe.

Sve su glasnije priče i o povratku Messija u Barcelonu, a o tome se jučer oglasio i predsjednik La Lige Javier Tebas.

“Ukoliko Barcelona dovede Lea Messija, njegova će plata biti manja od one u Paris Saint-Germainu. Njegov povratak sada je uvjetovan prodajom igrača. Mislim da će Barcelona ovog ljeta dobiti dobar iznos od prodaje igrača,” rekao je Tebas.

Messi će definitivno biti prva tema predstojećeg ljetnog prijelaznog roka.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button