Kultura

Vlada TK obećala podršku međunarodnom dječjem festivalu “Vezeni most” 2016










Organizacija ovogodišnjeg, 13. međunarodnog dječjeg festivala “Vezeni most” bila je tema održanog sastanka premijera TK Bega Gutića sa menadžerom Festivala Šimom Ešićem i koordinatorom Hazimom Karićem.

Kako je rečeno, dječji festival “Vezeni most” najveći je i najznačajniji projekat namijenjen djeci i umjetnicima za djecu, te je jedini festival ove vrste u BIH. Većina programskih sadržaja festivala, koji će se održati od 28. do 31. oktobra ove godine, planirana je u institucijama kulture i školama Tuzlanskog i Zeničko – dobojskog kantona, te Brčko Distrikta.

Kao i svake godine, i u okviru ovog festivala bit će organiziran konkurs za najbolje literarne radove učenika osnovnih škola iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a zadata tema ovogodišnjeg festivala je “Uspjeh se postiže poduzetničkim radom, marljivošću i kreativnošću”.

Premijer TK izrazio je zadovoljstvo činjenicom da njegovanje kulture dječje književnosti u BiH, ali i regionu potiče odavde, iz naših krajeva, te istovremeno istakao i žaljenje što se to njegovanje svodi na lične i pojedinačne primjere dokazanih dječjih prijatelja.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button