Sport

UEFA objavila listu igrača koji su najviše napredovali




Evropska fudbalska organizacija UEFA objavila je imena 11 fudbalera koji su u Ligi prvaka ostvarili najveći napredak u formi a za menadžera tog tima izabran je francuski stručnjak Zinedine Zidane.

Na službenoj internet stranici UEFA-e objavljen je tim sastavljen od igrača koji su u nastupima za svoje klubove u dosadašnjoj sezoni Lige prvaka ostvarili najveći uspon forme, a u timu su se našla tri fudbalera Borussie Dortmund, a po dva igrača Bayern Munchena i Barcelone.

Možda će Vas zanimati i:

Golman sa najvećim uzletom forme je Alphonse Areola iz Paris Saint Germaina, a zadnju liniju odbrane u tom sastavu Lige prvaka čine Sergio Robredo i Samuel Umtiti iz Barcelone, te Victor Lindelof iz Benfice.

Četiri igrača veznog reda koji su “bljesnuli” u Ligi prvaka su Thomas Lemar (Monaco), Joshua Kimmich, Renato Sanches (Bayern) i Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund).

U napadu tima Lige prvaka koji su ostvarili najveći uspon karijere našla su se tri fudbalera i to Christian Pulisic i Ousmane Dembele (Borussia Dortmund), te Andre Silva (Porto)

Trener sa najvećim uzletom u karijeri je šef stručnog štaba Real Madrida Zinedine Zidane.

Izvor: oslobodjenje



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button