Sport

NEVIĐENI SKANDAL, SRAM VAS BILO! Chapecoense sramno kažnjen, svijet u šoku!










Zaista nevjerovatne vijesti stižu iz Brazila! Brazilian Code of Sports Justice (Sportski sud Brazila) dodijelio je sramotnu kaznu za Chapecoense, klub koji je prije desetak dana izgubio gotovo kompletan stručni štab i igrački kadar u avionskoj nesreći.

Naime, po članu 203. zakona ovog organa, Chapecoense je kažnjen sa 100.000 reala, odnosno, blizu 30.000 eura jer se nije pojavio na posljednjem meču brazilske lige protiv Atletico Mineira.

Ni to nije sve, Chapecoense je kažnjen i spušten dvije pozicije niže na tabeli iz istog razloga, piše “El Mundo Deportivo”.

I dok se svi utrkuju da pomognu Chapecoenseu u borbi protiv vetrenjača, ovaj Sportski sud je odlučio da po svaku cijenu izbjegne pomoć, te makar u ovom slučaju na neki način izbjegne zakon i obezbijedi lakši oporavak klubu.

Podsjetimo, u avionskoj nesreći poginulo je 76 osoba, od čega najveći dio ekspedicije Chapecoensea koja je išla na finale Copa Sudamericana. Taj trofej kasnije je na inicijativu njegovog protivnika dodijeljen “najtužnijem klubu na svijetu”, ali u brazilskom prvenstvu desilo se obrnuto, te je Chapecoense drastično kažnjen.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button