Crna hronikaTuzla

Prvostepena presuda – Jasni Mrkonjić (53) iz Tuzle 20 godina zatvora zbog ubistvaKantonalni sud Tuzla je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio  i objavio prvostepenu i nepravosnažnu presudu za Jasnu Mrkonjić (53) iz Tuzle zbog krivičng djela ubistva počinjenog na okrutan način i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od dvadeset (20) godina.

Podsjećamo, Mrkonjić je optužena da je u julu 2021 godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja  došla do kuće u kojoj živi njena sestra  jer ju je prethodno nazvao sestrić i javio da  je žena veoma uznemirena i da se ne osjeća dobro, i nakon što je  članovima porodice rekla da je ona tu i da će je spasiti, da nije potrebna hitna pomoć i da izađu iz kuće, sestri je  sjela na stomak, rukama zatvarala usta i pritiskala vrat. Tako je kod oštećene došlo do gušenja uslijed zatvaranja disajnih puteva i dotoka krvi i kiseonika u mozak  što je izazvalo njenu smrt.

Optuženoj je Kantonalni sud Tuzla na prijedlog postupajućeg tužioca  produžio mjere pritvora u trajanju od devet (9) mjeseci. Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button