Crna hronika

Poznati detalji svirepog ubistva Arnele Đogić: “Avdija, nemoj molim te”










Zenički Kantonalni sud potvrdio je optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića i to jer su na okrutan način ubili 24-godišnju Arnelu Đogić.

U detaljno opisanoj optužnici se, između ostalog, navodi da su se optuženi dogovorili da odu po nesretnu djevojku, te da Brkić u mjestu Brda kod Olova sačeka Selimovića. Selimović je otišao u Olovo da pronađe Đogićevu i poveze je na mjesto gdje će je usmrtiti, piše Oslobođenje.

Kada su stigli u Brda u vozilo je ušao Brkić i sjeo na zadnje sjedište gdje i bila žrtva i rekao: “Avdija, hoćemo li sada”, na što mu je on odgovorio odmah. Tada je on počeo da udara djevojku pesnicama po glavi legavši na nju. Naslonivši joj je koljeno na grudi, a nesretna djevojka je plačući govorila “Joj Avdija”.., “Nemoj molim te”.

Međutim, oni se nisu obazirali. Avdija je u jednom momentu zaustavio vozilo i izašao te u gepeku našao nož i dao ga Brkiću rekavši mu “Uradi to, da ne ostane živa”, stoji, između ostalog, u optužnici.

Također se navodi da je Arnelu nožem zaklao optuženi Brkić, te da je njeno tijelo skupa sa Selimovićem bacio sa 70 metara visoke litice u kanjon rijeke Stupčanice, nakon čega su obojica otišli u kafanu i trošli novac nađen kod ubijene.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button