PolitikaSvijet

Hill: Očekujemo objašnjenje od Srbije o tome kakav je dokument potpisan s RusijomVeleposlanik SAD-a u Srbiji Christopher Robert Hill izjavio je danas da očekuje od te zemlje objašnjenje o tome kakav je dokument o suradnji potpisan s Rusijom, nakon razgovora u Ujedinjenim narodima u New Yorku.

Hill je na konferenciji za novinare nakon otvaranja regionalnog foruma “Dobro upravljanje i antikorupcijske politike u vremenima geopolitičke neizvjesnosti” rekao da “nije potpuno jasno” što taj dokument sadrži, ali da “u ovom trenutku nitko ne bi trebao ništa potpisivati s Rusijom”.

Veleposlanik Hill je dodao da Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju Srbiju na njenom putu ka članstvu u Europskoj uniji, kao i u oslobađanju od energetske ovisnosti od Rusije koja se zasniva na ucjenama, ali da će ta pomoć biti onolika koliko Srbija bude tražila.

Možda će Vas zanimati i:

Hill je naveo da SAD želi čuti što je to što Srbija želi potpisivanjem sporazuma s državom koja je brutalno napala svog susjeda i prijeti upotrebom nuklearnog oružja.

Ministri vanjskih poslova Srbije i Rusije, Nikola Selaković i Sergej Lavrov potpisali su 23. rujna u New Yorku plan konsultacija ministarstava vanjskih poslova dvije zemlje za iduće dvije godine, prenosi Beta.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button