Sport

VREMEPLOV – Kako su legende Slobode zezali sudije: E, sad “mariši”, nema kartona!













Legende FK Sloboda svoje su znanje pokazivale na zelenom terenu, a poznato je da je bio interesantan i njihov privatni život kroz koji se protežu brojne anegdote.

Jedna od takvih vezana je za Hatunića, Verlaševića, Alibegovića i Fuada Mulahasanovića. Popularni “Lica” je jednom prilikom u intervjuu potvrdio kako su se znali “sprdati” sa sudijama.

Pitanje novinara: Priča se da ste jednom sudiji ukrali kartone iz džepa. Budući da Vaša odbrana nije bila baš nježna, protivnički se napadači nisu baš sjajno proveli?

Odgovor Mulahasanovića: Rahmetli Hatunić, pa Verlašević, pa Alibegović – svi su bili krupni, gorostasi, pa bi malo i “nagazili”. A jeste to, jednom izlazimo na teren, opet protiv OFK Beograda, i ja vidim vire iz zadnjeg sudijskog džepa kartoni. I ja ih izvadim, pa kažem ovim mojima: ‘E, sad mariši, nema kartona.’ Poslije mu ih vratim, naravno. No, nismo nikada dobili na foru. Sjećam se, jednom Miloš Šoškić uđe u našu svlačionicu i čestita svakom od nas, a onda izljubi i svakog svog igrača, iako su izgubili 3:0. Kaže im: “Momci, svaka čast, nije sramota izgubiti od najboljeg.”

Izvor: Historija FK Sloboda



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button