SvijetZanimljivosti i zabava

Vanzemaljci postoje i oni nevidljivo žive na Zemlji










Dr. Helen Sharman postala je nacionalna heroina kada je – u dobi od 27 godina – postala prva Britanka koja je ušla u svemir odgovarajući na oglas za posao koji je čula po radiju dok se vozila kući s posla.

Dr. Helen Sharman bila je 27-godišnja hemičarka kad je u maju 1991. posjetila rusku svemirsku stanicu Mir.

Gotovo 30 godina od svog historijskog postignuća, rođena u Sheffieldu rekla je kako bi izvanzemaljski život mogao živjeti upravo pod našim nosom.

Otkako se vratila iz svemira, počela je razvijati svoje teorije o tome kako izvan planete Zemlje postoji još oblika života i kako mi ljudi, životinje i biljke nismo jedini. Ona tvrdi da vanzemaljci postoje tako što je to istaknula u više intervjua koje je imala.

Vanzemaljci postoje, ne postoje dva načina za to. U svemiru postoji toliko milijardi zvijezda da moraju postojati sve vrste različitih oblika života. Hoće li biti poput tebe i mene, sačinjeni od ugljika i dušika? Možda ne. Moguće je da su oni sada upravo ovdje, a mi ih jednostavno ne možemo vidjeti.”

Bila je prva Britanka koja je otišla u svemir. Sad kaže kako su ljudi na nju zaboravili. Prilično je jasno da se ponovo svojim izjavama želi istaknuti na čelo svjetskih novosti.

“Vanzemaljci postoje i mogli bi nevidljivo živjeti među nama na Zemlji”, kaže ona.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button