Promo

ECOTON Sarajevo: Eco-friendly firma sa tradicijom od 20 godina

Firma ecoton je osnovana 1997 godine sa sjedištem u Sarajevu. Ecoton se bavi najmom printera i kopir aparata, servisom uređaja i uslugom printanja.

Cilj je bio pokrenuti business koji će u sebi sadržavati vrlo bitne faktore: razvijanje domaće proizvodne djelatnosti, donijeti mogućnost uštede domaćim korisnicima, zamijeniti uvoz domaćim proizvodom.

Ova djelatnost skreće pažnju na još jedan vrlo bitan aspekt, a to je ekologija. Ne samo što je suština renovacije (odnosno reciklacije) sama od sebe ekološka, nego se još kroz korištenje alternativnog potrošnog materijala razvija i ekološka svijest u BiH. ecoton je na početku bio prva i jedina firma koja se bavila ovom djelatnošću, da bi kroz nekoliko godina u BiH renovacija tonera postala jedna od grana male privrede.

Ovo je ujedno i dokaz da se na primjeru ecotona može posmatrati model, kako BH građani u inostranstvu mogu konkretno doprinijeti razvoju BH ekonomije.

2009. godine, kao potvrdu svog profesionalnog pristupa poslovanju, ecoton dobija dva značajna certifikata ISO 9001 i ISO 14001. a od 2010. dio svojih proizvoda izvozi na tržište EU. Također, generalni direktor i vlasnik firme Hadis Medenčević, u kategoriji malih i srednjih preduzeća, izabran je za najmanagera 2010. godine.

Danas ecoton zapošljava 15 radnika i saradnika, tj. profilisan je kao manja, porodična firma.

Zbog čega je ECOTON drugačiji od ostalih?

  • Nudimo partneru ono što zaista predstavlja rješenje njegovih zahtjeva
  • Preuzimamo kompletnu brigu o tehnici partnera
  • Insistiramo na vrhunskoj kvaliteti prozvoda i usluga kao garanta dugoročne saradnje
  • Partneru smo na raspolaganju u svakom trenutku

Firma Ecoton d.o.o. Sarajevo u svom dosadašnjem poslovanju uspješno sarađuje sa brojnim firmama različitih profila sa cijelog teritorija Bosne i Hercegovine.

Više o samoj firmi i njihovim uslugama pogledajte na OVOM LINKU.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button