BiznisLifestyle

VINARIJA VUKOJE: Regionalni Trofej za vinski turizam i kvalitet vina










Dana 23.11.2017, uoči 12. Međunarodnog festivala VinoCom, Vinarija Podrumi Vukoje su nagrađeni prvom nagradom za najbolji vinski podrum u području eno-gastro turizma kao i za vrhunski kvalitet vina.

U zagrebačkom hotelu Esplanade, održana je šesta po redu dodjela nagrade Bijeli grozd, kojom se nagrađuju najbolje vinarije koje uspješno razvijaju vinski turizam, kao i pojedincima koji svojim aktivnostima dopinose razvoju i promovisanju vinske kulture. Ovu nagradu je 2012. godine utemeljila Udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promovisanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma. Nagrada predstavlja podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji tako da su na ovom prestižnom događaju, osim najboljih vinarija sa područja Hrvatske, učešće uzele najbolje vinarije  Slovenije, Bosne I Hercegovine, Srbije, Crne gore i Makedonije.

Nagradu za  1.mjesto  je primio  direktor i enolog Radovan Vukoje. Ovo je još jedna nagrada u području eno-gastro turizma koja dolazi u „Podrume Vukoje 1982“ i po ko zna koji put ovim priznanjem osigurava staze prema Trebinju za sve turističke posjetioce svijeta. Veoma uspješnu ovogodišnju sezonu su obilježile mnogobrojne nagrade među kojima izdvajamo, 16 medalja na takmičenju AWC Viena, Concours Mondial de Bruxelles i mnoge druge.

Vinski podrumi postali su sastavni dio turističke ponude i veliki činioc turizma uopšte. Stoga je misija  ove nagrade istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh te im dati podsticaj za nastavak. – izjavio je Tomislav Stiploček, jedan od osnivača i Predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

Ugostiteljsko turistički kompleks i vinski put kompanije „PodrumI Vukoje 1982“ sadrži tri nezaobilazne tačke koje zaslužuju posjetu, kako od pravog vinskog hodočasnika tako i od vinskog početnika ali iskrenog hedoniste. Vinski put Podruma Vukoje počinje u Vingradarevoj kući gdje su daleke 1894. godine podignuti Carski vinogradi i gdje je neodoljiv miris božanske žilavke, nastavlja se u hotel restoranu „Villa Pergola“, koji sa svojih 10 dizajnerski moderno opremljenih soba i baštom nad kojom se pružaju savršeno isprepletene grane vinove loze, koji Vas pozivaju da istražujete hercegovačku tradicionalnu kuhinju u kombinaciji sa vrhunskim vinima. Nezaobilazna tačka hedonističkog neba je Restoran Vinska Galerija koja se nalazi na samom vrhu Vinarije Vukoje gdje možete uživati u panorami grada Trebinja dok Vam sommelieri prezentuju čari vinskog puta.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button