Arhiva

Konzum poklonio slobodan radni dan roditeljima prvačića













Početak nove školske godine je značajan  za sve školarce, a posebno za đake prvake, koji počinju potpuno novo razdoblje u svojim mladim životima. Kako bi svojim prvačićima prvi dan škole učinili sretnijim i bezbrižnijim, Konzum je svim zaposlenicima, roditeljima đaka prvaka, poklonio slobodan radni dan prvog dana škole. Ovo je već druga godina zaredom kako Konzum na ovaj način pruža podršku svojim zaposlenicima, čime daje doprinos razvoju društva i boljoj budućnosti posebno mladih generacija, te kroz niz aktivnosti članove svoje velike porodice učinio sretnim i zadovoljnim, kako u poslovnoj tako i u privatnoj sferi. U Konzumu je zaposleno 170 roditelja kojima djeca ove godine kreću u prvi razred osnovne škole. Uz slobodan dan za roditelje, Konzum je sve prvačiće obradovao prigodnim poklonima, školskim ruksacima sa priborom i opremom za školu.

“Zadovoljstvo nam je jer smo već drugu godinu zaredom omogućili našim zaposlenicima, roditeljima prvačića, da tog dana budu uz svoje mališane, otprate ih do školskih klupa i pruže im svu potrebnu podršku. Ovim pozitivnim gestama želimo uzvratiti podršku našim zaposlenicima i omogućiti im da taj značajan dan provedu sa svojim mališanima. Prošle godine smo imali izuzetno pozitivne komentare na ovu inicijativu, te je očekivan slijed da istu praksu slijedimo i ove godine što nam čini posebno zadovoljstvo” – izjavila je Selma Ovčina, PR manager Konzuma BiH.

Konzumovi zaposlenici i ove godine su s mnogo oduševljenja pozdravili ovu pozitivnu inicijativu, vezanu za slobodan dan roditelja kojima djeca započinju svoje prve školske dane.

 “Sretna sam i uzbuđena. Polazak u školu mog prvačića je jedan od najznačajnijih događaja za moju porodicu i upravo zato je ovo najbolji poklon za mene jerr mi je omogućeno da ovaj dan u potpunosti posvetim svom prvačiću” – izjavila je Nermina Muzur,zaposlenica Konzuma.

Uz puno ljubavi i podrške, oslobođeni od svakodnevnih poslovnih obaveza,  Konzumovi zaposlenici ispratili su svoje prvačiće u školske klupe.  Svim školarcima Konzum želi puno sreće u toku školovanja, mnogo naučenog gradiva, dobrih ocjena i lijepih uspomena iz školskih klupa.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button