BiHPreporučujemo

Jesen u ISTANBULU – Avionom iz Sarajeva

Istanbul je jedini grad na dva kontinenta. I to je dovoljan razlog da ga posjetite. A tih razloga ima još.

Osnovan oko 1.000. godine prije Hrista, iz Vizantskog carstva niknuo je veličanstven grad Konstantinopol, a posle otomanskog osvajanja grada, zadržao je svoje važno mjesto u srcu imperije. Bio je glavni grad Turske sve do 1923. godine, kada je osnovana Republika Turska i kada je centar političke moći postala Anakara. Sedam godina kasnije preimenovan je u Istanbul.

Grad sa 15 miliona stanovnika pun je fascinantnih ostataka iz svoje duge i bogate istorije, s lokalitetima koji zadivljuju i one sa predrasudama o ovom gradu.Istanbul je smešten na Bosforskom tesnacu, i dijeli Evropu od Azije.

Idemo u Istanbul

Dočekat će nas prekrasna i čarobna arhitektura koja odaje dojam veličanstvenosti i odjek su nekog davnog vremena kad je ovo bio centar modernog svijeta. Kontantinopol, Carigrad pa Istanbul. Svako doba donijelo je svoje, a danas je na vama ostalo samo da uživate!

Golden tours doo Tuzla i ove godine organizuje nevjerovatna putovanja u Tursku! Ovog puta je moguće otići na putovanje u ovaj čarobni grad u dva termina: 23.11.2022 & 27.11.2022 godine avionom iz Sarajeva, a avio kompanijom kojom želite letjeti će biti vaš izbor!

Čitav program putovanja možete pogledati na fotografijama ispod!

Sve dodatne informacije možete dobiti i putem telefona +387 61 726 806 ili putem viber-a, upitom na mail: goldentuzla@gmail.com. Ili za više informacije posjetite Golden Tours poslovnicu na adresi Tuzla, Maršala Tita 2a.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button