Svijet

UPUTIO PISMO: Izbjeglica iz BiH i američki marinac Emir Hadžić od Obame dobio odgovor













Emir Hadžić je prošle godine uputio pismo predsjedniku SAD, u kom se Obami i američkom društvu i državi zahvalio jer su ga primili kao izbjeglicu i pomogli mu da započne novi život.

Njegovo pismo je u septembru prošle godine objavila i Bijela kuća, a potom je stigao i pismeni odgovor od Baracka Obame lično.

– Dragi Emire, vaše pismo je stiglo do mene i želim vam se zahvaliti na vašem ogromnom doprinosu”, piše Obama, pa nastavlja:

– Vaša posvećenost u odbrani naše zemlje i traženje mira preko međunarodne zajednice su se isticali u svakoj riječi (vašeg pisma op.a.) i vaša priča predstavlja ono najbolje iz američkog duha.

– Cijenim što ste ovo podijelili sa nama i dirnule su me vaše briže riječi upućene mojoj porodici i meni. Posebna mi je čast što sam vam mogao biti predsjednik i glavnokomandujući.

– Ipak, vjerujem da je hrabrost i predanost ljudi poput vas bila važnija od mog boravka u Bijeloj kući u našoj borbi da Ameriku i cijeli svijet uvedemo u svjetliju i mirniju budućnost.

– Još jednom vam hvala na pismu i kada se vratite kući u St. Louis želim vam sreću u svim budućim avanturama, napisao je predsjednik SAD Barack Obama u pismu upućenom Emiru Hadžiću.

pismo

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/271838/barack-obama-odgovorio-na-pismo-emira-hadzica#sthash.xWtrHlkC.dpuf



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button