Kultura

Od njih se očekivalo mnogo, a ispali su najveće razočarenje: 10 najgorih filmova ljeta










LJETO 2016. bilo je jedno od najgorih ljeta za filmske blockbustere u dugo vremena. O razlozima zašto je tako već smo pisali, a sad donosimo listu od 10 filmova koji su najviše podbacili.

Naravno, komercijalni uspjeh nije mjerilo kvalitete pa zarada na Box Office-u možda neće otkriti koliko su filmovi lošiji od očekivanja, ali ocjene na IMDB-u i Rotten Tomatoes-u, dvije najrelevantnije filmske društvene mreže, sasvim sigurno hoće.

Možda će Vas zanimati i:

Samo u Americi, ovo ljeto prodano je 10% manje ulaznica nego lani, prenosi Bussines Insider. Evo i deset filmova koji možda i nisu najgori ovo ljeto, ali kod kritike i publike zasigurno su najviše podbacili.

10. Samoubilački odred (Suicide Squad)

Zarada: 577 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.8, Rotten Tomatoes: 47%

Nakon razočaranja Batmana protiv Supermana, DC nikako da se zbroji. Iako je Samoubilački odred korak na dobrom putu, jednostavno previše toga natrpano je u dva sata da bi imalo smisla.

9. Majstori iluzije 2 (Now You See Me 2)

Zarada: 320.9 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.7, Rotten Tomatoes: 47%

Nakon solidnog prvog nastavka, i drugi je, iako potpuno nepamtljiv i neupečatljiv, uspio doprijeti do publike širom svijeta. Mnogi su ga proglasili “nastavkom koji se nikad nije trebao dogoditi”:

 

8. Legenda o Tarzanu (Legend of Tarzan)

Zarada: 352.6 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.6, Rotten Tomatoes: 50.5%

Unatoč zvjezdanoj glumačkoj postavi koju čine Samuel L. Jackson, Christoph Waltz i Margot Robbie film je tek blijeda obrada ostala u sjeni “Knjige o džungli” koja je izašla nekoliko mjeseci ranije.

7. Warcraft

Iako je redatelj Duncan Jones strastveni ljubitelj Warcraft svijeta i njegov projekt nije trebao biti samo “grebanje zarade”, planovi su se izjalovili i film je oduševio isključivo gamere i ljude koji su prethodno bili upoznati s uspješnom Blizzardovom franšizom. Na američkim kino blagajnama zaradio je tek 47 milijuna dolara.

Zarada: 433.5 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 7.3, Rotten Tomatoes: 52.5%

6. Alica iza ogledala (Alice Through The Looking Glass)

Zarada: 294.5 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.4, Rotten Tomatoes: 41.5%

Iako Burtonova adaptacija klasika Lewisa Carrolla nije oduševila ni kritiku ni publiku, film je zaradio preko milijardu dolara pa je bilo logično da Disney da zeleno svjetlo za nastavak. Burtona nastavak nije zanimao, no Johnny Depp se vratio, ali film je okarakteriziran kao “bućkuriš svega i svačega koji nikog ne zanima”.

5. Nindža kornjače: Izlazak iz sjene (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows)

Zarada: 240.6 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.3, Rotten Tomatoes: 45.5%

Gledanje klasičnog crtića u punom CGI-u poprilično je čudno. Još čudniji je nastavak “toga”. Čak ni zaradom nije se približio prvom nastavku što znači da je iznevjerio publiku, kritiku, ali i studio.

4. Dan nezavisnosti: Preporod (Independance Day: Resurgence)

Zarada: 382.2 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 5.4, Rotten Tomatoes: 32.5%

Iako je imao odličnu najavu, nastavak “Dana nezavisnosti” bez Willa Smitha ispao je očajno loš. Hollywood je još jednom krivo procijenio što treba nastavak, a što ne. “Uvreda čak i za blockbustere”, napisao je jedan kritičar.

3. Ben-Hur

Zarada: 22.3 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 5.4, Rotten Tomatoes: 47.5%

Unatoč impresivnoj utrci kočija, remake klasika iz 1959. (koji je bio remake nijemog filma iz 1925.) jedan je od najvećih promašaja ljeta. Ovaj film dokaz je i da ljudima pomalo dosađuju beskrajne obrade starih filmova, koliko god klasični bili. “Ono što mu nedostaje je bilo kakav razlog za postojanje”, napisao je kritičar Los Angeles Timesa.

2. Ledeno doba: Veliki udar (Ice Age: Collision Course)

Zarada: 315 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 5.8, Rotten Tomatoes: 25.5%

Franšiza koja uspješno okreće masnu lovu već 14 godina morala je doći kraju. Šesti nastavak zaradio je manje čak i od prvog, a kritičari su ga prozvali “neoriginalnim i ne smiješnim” što je opis upravo suprotan od prvog susreta sa simpatičnim životinjama 2002.

1. Devet života (Nine Lives)

Malotko je mogao vjerovati da je dvostruki oskarovac i zvijezda “Kuće od karata” Kevin Spacey svoje vrijeme utrošio na smeće od filma tijekom kojeg je transformiran u pričajuću mačku. Od samog početka projekt nije obećavao, a neki kritičari rekli su kako su se na nekim sprovodima nasmijali više nego gledajući ovaj film. Užas.

Zarada: 17.2 miliona $ Prosječne ocjene: IMDB: 3.8, Rotten Tomatoes: 25.5%

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button