Sport

Bosanac osvojio naslov prvaka u Angoli










Dragan Jović, nekadašnji trener Travnika, Posušja, Zrinjskog, Zvijezde, Sarajeva i Borca osvojio je naslov prvaka u dalekoj Angoli. Njegov klub Primero de Agosto nakon deset godina dotakao je vrh.

Pomenuti bh. stručnjak već nekoliko godina radi u ovoj zemlji. I prošle sezone je bio blizu osvajanja titule koja je izmakla u posljednjem kolu samo zbog lošije gol-razlike. Ipak, ove su uspjeli doći do zacrtanog cilja.

Možda će Vas zanimati i:

U subotu su izabranici Dragana Jovića na svom terenu savladali ASA-e rezultatom 3:0 i na taj način su pobjegli nedostižnih pet bodova ekipi Petro de Luanda pred posljednje 30. kolo koje se igra narednog vikenda. U stručnom štabu novog prvaka Angole su još dva bh. stručnjaka Nedžad Selimović i Adnan Hadžić.

Dragan Jović je sa dosta uspjeha vodio i bh. klubove. Tako je sa mostarskim Zrinjskim osvojio naslov prvaka. Navijači Sarajeva pamte ga po utakmici sa Levskim kada je koševski tim u sjajnoj predstavi na najvećem bh. stadionu eliminisao Bugare. U vrijeme kada je trenirao Travnik, Posušje, Zvijezdu i Borac bili su sa skromnim igračkim kadrom stanovnici gornjeg dijela tabele.

Izvor: Klix



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button