BiHSportSvijetTuzla

Armin Mujkanović u nemogućoj misiji u Buzetu nakon osvajanja titule u klasi (FOTO)
Vozač Splitskog autokluba, Armin Mujkanović, na prethodnom trkačkom vikendu u Sloveniji, potvrdio je osvajanje titule u klasi 6a. Tuzlanski vozač je postigao svoj najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri i to u prvoj godini i Prvenstvu Hrvatske. Po prvi put je i nastupao na trci koja se boduje za Šampionat Europe na brdskim stazama, a još jedan nastup u najelitnijem rangu ga očekuje predstojećeg vikenda u Hrvatskoj.

No description available.

Buzet će biti domaćin završne trke Šampionata Evrope i pretposljednje trke za Prvenstvo Hrvatske. Mujkanović je u pravoj “nemogućoj misiji”, a to je osvajanje titule i u cjelokupnoj Grupi 6 u kojoj nastupaju i mnogo jači i konkurentniji automobili. Obzirom na diskutabilne odluke tehničke komisije i prebacivanje takmičara prema njihovoj volji, Mujkanovićeve šanse su značajno umanjene, no uporni Tuzlak ne odustaje:

“Ono što je do mene, ja ću odraditi na najbolji način. Posljednje dvije trke mogu značajno opuštenije da vozim obzirom na to da smo glavni cilj ispunili, ali zašto ne pokušati uzeti sve što možemo? Titula u grupi bi bila potpuno “nadrealna”, ali nisam neko ko se predaje tek tako. Motiv više će biti i činjenica da ponovo nastupamo na trci Šampionata Evrope.”, izjavio je Mujkanović.

No description available.

Automobilski sport je prošle sedmice uzdrmala vijest o smrti Nikole Asanovića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći. Mujkanović je izjavio da ovu trku vozi za njega:

“Nikola je bio izvrstan momak, prijatelj i vozač. Još uvijek nismo svjesni kakvog smo čovjeka izgubili. Bio je sportista za primjer, odgojen i kulturan, uvijek nasmijan i veseo. Kada se osvrnem iza sebe i sjetim se svake uspomene, teško mi je. Ovu trku ću posvetiti Nikoli. Nadam se da je sada na boljem mjestu i da nas gleda i čuva.”, emotivno je zaključio Mujkanović.

No description available.

Brdska trka u Buzetu je svojevrstan automobilistički spektakl koji godinama posjećuje hiljade gledalaca iz cijele Europe, a i ove godine se očekuje i televizijski prenos uživo. Treninzi su na rasporedu u subotu 17.9.2022, dok je trka zakazana za dan poslije u nedjelju 18.9.2022.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button