Big Bang #HerojiGeneracije

Šerif Salihović mladi Evropski Ambasador za Zapadni Balkan

PROFIL KANDIDATA:

Šerif Salihović

KATEGORIJA: Evropski put

MJESTO: SARAJEVO

 

Šerif Salihović je rođen i odrastao u Sarajevu, a trenutno je apsolvent ekonomskih studija UNSA. Kao veliki avanturist i entuzijasta, u svojih 26 godina živio je u 5 zemalja, aktivno govori Engleski i Njemački jezik. Šerif je
Mladi Evropski Ambasador za Zapadni Balkan, Erasmus alumnista, član nekoliko regionalnih i lokalnih organizacija fokusirani na jačanje regionalne saradnje. Aktivan promotor interesa mladih BiH i Evropskih vrijednosti. Budući diplomata, ekonomist, poliglot, filantrop i ko zna šta još.

 

Možda će Vas zanimati i:

Kao Mladi Evropski Ambasador za Zapadni Balkan. Šerif se zalaže za promociju Evropski vrijednosti u BiH i regionu. Njegova mnogobrojna učešća na programima razmjene studenata, kao i učešća u regionalnim i globalnim programima i projektima za mlade, odličan primjer za mlade i studente u BiH kako konstanti treba težiti ka suradnji i umrežavanju sa mladima sirom svijeta. Njegov cilj je da ubrza proces integracije BiH ka Evropskoj Uniji, kao i ojačavanje međuregionalne saradnje mladih.

Mladi Evropski Ambasador kroz aktivnu komunikaciju sa EU delegacijom, zastupa interese mladih BiH i Zapadnog Balkana. Promovise Erasmus programe i projekte u BiH, dok u programima na području EU kao ambasador promovise i predstavlja našu BiH.

Šerif Salihović je kandidat za priznanje #herojigeneracije u kategoriji Evropski put. 

Za Šerifa glasajte klikom OVDJEKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button