Big Bang #HerojiGeneracije

Enes Pašić iz Sarajeva osnivač Omladinske razvojne asocijacije

PROFIL KANDIDATA:

Enes Pašić

KATEGORIJA: Građanski aktivizam

MJESTO: SARAJEVO

Enes Pašić je omladinski i politički aktivista koji živi i djeluje u Sarajevu. Ono što njega izdvaja među vršnjacima, ali i drugim aktivistima jeste pristup i metodologija djelovanja. Od svoje 14. godine je aktivan član civilnog društva, a od 17. se akrivno bavi političkim aktivizmom. Kroz svoje djelovanje uvijek je isticao važnost sinergije svih omladinskih sektora i pružanja konkretnijih prilika omladinskim političkim aktivistima. Obnašao je različite rukovodeće funkcije kako u nevladinom, tako i u stranačkom domenu. Trenutno je apsolvent bachelor studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Ono što Enes ističe u svom djelovanju jeste nulti prioritet u razvoju medijske, informacijske i političke pismenosti. Mladi kao marginalizovana kategorija trebaju snažniji angažman i pristup u ostvarivanju svojih prava, a do ostvarenja toga ne možemo doći bez razvoja kritičke svijesti. Protestna kultura, kao jedan od važnih revolucijskih i evolucijskih segmenata društvene svijesti mora zauzeti svoje mjesto u prioritetima djelovanja svih nas. Također, podizanje političke svijesti mladih ljudi ističe kao jedan od neizostavnih ciljeva u djelovanju.

Možda će Vas zanimati i:

POSTIGNUĆA

Postignuća:
– Osnivač Omladinske razvojne asocijacije
– Bivši predsjednik i reformator Vijeća mladih Općine Novo Sarajevo
– Inicijator prijedloga o kreiranju Javnog HUB prostora na području Općine Novo Sarajevo (Nacrt Strategije razvoja općine)
– Koordinator kampanje razvoja medijske i informacijske pismenosti “Pod Tepih”
– Osnivač i urednik omladinskog političkog programa “Mladi Govore”
– Učesnik 10 političkih akademija
– Član izvršnog odbora Naroda i Pravde Novo Sarajevo

Enes Pašić je kandidat za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Građanski aktivizam. 

Za njega možete glasati klikom OVDJEKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button