Big Bang #HerojiGeneracije

Berina Avdić(21) svojim radom motiviše mlade ljude da krenu putem volonterizma

PROFIL KANDIDATKINJE:

Berina Avdić

KATEGORIJA: Građanski aktivizam

MJESTO: SARAJEVO

Berina Avdić, studentica treće godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu te također dio organizacija Aiesec B&H i Omladinske banke Novo Sarajevo. Od svoje 15.godine teži volonterskom radu i tome da doprinese svojoj zajednici na najbolji mogući način. Učestvovala je kao volonter na Race for the Cure 2019.godine a uskoro ove godine je čeka veliki projekat. Prijavila se za članstvo u organizacijama za mlade iz razloga što je spoznala kao vrlo mlada osoba značaj rada za svoj grad i svoju zemlju jer joj je to pomoglo da se izgradi kao persona.

U Aiesec B&H ima poziciju Experience manager-a gdje radi na pronalaženju praksi i rješavanju svih logističih i administrativnih poslova kako bi našu omladinu na siguran način poslala u inostranstvo.
U Omladinskoj banci prvenstveno član odbora gdje se bavi mentorisanjem prijavljenih projekata i mikrobiznisa koji znače kako omladini tako i našoj široj zajednici. Trenutno je unaprijeđena privremeno na poziciju koordinatora Omladinske banke gdje se bavi digitalnim marketingom i vođenjem društvenih mreža kako bi mlade upoznala sa našim projektima.

Možda će Vas zanimati i:

Volontirala je na NGO marathon i NGO night run airport gdje je imala prilku spoznati značaj sporta za sve nas ali i sticati iskustva u logistici i administrativi kako bi trkači imali sve obezbijeđeno na dan trke.
Od 2019.godine je redovan gost na konferencijama kao što su CEO konferencija na EFSI, Business Skills Academy, Sarajevo Maker Fair 2022 i razni drugi.

U Aiesecu je bila dio organizatora poznatog YouthSpeak Foruma koji je okupio razne uspješne ljude iz Bosne i Hercegovine ali i regije.
Imala je priliku da uz načelnika naše općine Novo Sarajevo bude dio tima koji je predstavljao Mozaik fonaciju i Omladinsku banku Novo Sarajevo te učestvovao u dodijeljivanju prizananja i novčanih sredstava mladima.

Smatra da je jako ambiciozna osoba koja je jako uporna i snalažljiva u prostoru. Želi da kroz svoj rad doprinese našoj užoj i široj zajednici na što bolji način kroz pisanje projekata, mentorisanje i motivisanje mladih ljudi da se sve može kada se hoće. Još jedan od životnih ciljeva trenutno joj je da diplomira na fakultetu i da svoje znanje koliko bude moguće prenese na druge generacije.

Kada sam počinjala s volonterskim radom nije mogla ni zamisliti koliko će napredovati i značiti ljudima iz svog okruženja. Smatram da uz motivaciju koju posjeduje i posvećenost poslu koji radi može da animiram druge da krenu putem volontiranja i članstva u organizacijama koje život znače jer to jedino može pomoći i unaprijediti nas.

POSTIGNUĆA

Postala sam prvenstveno član odbora Omladinske banke Novo Sarajevo a potom nakon samo 5 mjeseci i koordinatorica Omladinske banke Novo Sarajevo što je izuzetan uspjeh za tako kratak period.
Slobodno mogu da navedem da sam imala priliku da uz načelnika općine Novo Sarajevo govorim o Omladinskoj banci i našim ciljevima te da sam učestvovala u dodijeli novčanih sredstava i priznanja mladima.
Na Sarajevo Maker Fair 2022 sam imala priliku predstavljati Aiesec B&H i razgovarati  o potencijalnim partnerstvima sa nama.
Bila sam dio CleanUp Hunt akcije u junu mjesecu kada smo sa ambasadoricom Švedske radili akciju čišćenja naše zelene površine i osviještavanja kako mladih tako i šire okoline o važnosti istog i imala sam priliku davati intervju za BHRT TV povodom toga.

Berina Avdić je kandidatkinja za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji Građanski aktivizam. 

Za nju glasajte klikom OVDJEKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button