Big Bang #HerojiGeneracije

Amer Džekman(29) educirao preko 8.000 mladih u oblasti zdravlja

PROFIL KANDIDATA:

Amer Džekman

KATEGORIJA: Građanski aktivizam

MJESTO: SARAJEVO

Amer Džekman, rođen u Sarajevu 22.06.1993. godine. Srednjoškolsko obrazovanje završio u Sarajevu (Srednja zubotehnička škola) nakon čega upisuje Stomatološki fakultet u Sarajevu i stiče zvanje Doktora dentalne medicine.

Od prvog razreda srednje škole (2010) pa do danas je dio Instituta za populaciju i razvoj (bivše Asocijacije XY) na poziciji Projektnog koordinatora. Već 12 godina radi na osnaživanju mladih u okviru tema prevencije nasilja, prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, rodne ravnopravnosti i zdravlja i zdravih životnih stilova.

Možda će Vas zanimati i:

Amer Džekman je jedan od tri koordinatora u BiH koji implementiraju Progam “Budi muško” (Regionalni program CARE INTERNATIONALA) koji ima za cilj promovisanja važnosti rodne ravnopravnosti. Kroz različite projekte Amer radi sa mladim ljudima i djecom, od predškolskog obrazovanja (kroz Program Zdravo odrastanje-RELOAD2), preko mladih u osnovnim školama (kroz Program Young Men Initiative i Program E), do srednjoškolaca i studenata (kroz Program Young Men Initiative i Program Y).

Pored rada u Institutu za populaciju i razvoj, Amer se istakao i u radu drugih nevladinih organizacija od koji su najvažnije OSCE BiH kao član Grupe za suzbijanje govora mržnje na društvenim mrežama i rada u migrantskim kampovima (Blažuj i Ušivak/ 2019-2021) u okviru UNFPA kao službenik za osnaživanje.

Njegov cilj je kreiranje zdrave sredine za mlade, bez diskriminacije i predrasuda sa zdravim načinom razmišljanja i življenja zdravih životnih stilova. Jer zdrav život je stil!

Neka od Amerovih postignuća

1. Autor priručnika za mlade aktiviste 2019. godine – Priručnik “Za tebe”
2. Član ekspertne evropske grupe za mlade (IPPF-2022)
3. Preko 600 facilitiranih Treninga vršnjačke edukacije, radionica i seminara za mlade
4. Preko 8.000 mladih (u 12 godina rada) educirano u oblasti zdravlja i zdravih životnih stilova.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button