Big Bang #HerojiGeneracije

Pobjednik SUPERTALENTA donirao pola osvojenog novca Roditeljskoj kući u SarajevuPROFIL KANDIDATKINJE:

Denis Barta

KATEGORIJA: Muzika

MJESTO: SARAJEVO

 

Denis Barta rođen 08.05.1998. godine u Padovi-Italija. U Sarajevu živi od 2003. god. Rođen je sa svega 535 grama u seštom mesecu trudnoće. Slep, autističan dječak. Od ranog djetinstva počeo je da se bavi muzikom. 2018 godine prijavljuje se na takmičenje SUPERTALENT u Hrvatskoj i pobjeđuje u seštoj sezoni Supertalenta.

Dio novčane nagrade donira Centru Gornja Bistra kod Zagreba za djecu sa teškim invaliditetom, a dio Roditeljskoj kući u Sarajevu za djecu oboljelu od malignih oboljenja. Prije četri godine registruje svoj privatni obrt kao Samostalni umjetnik muzičar. Odlučuje da se bavi kao ulični svirač i već par godina svira na trgovima mnogih Bosansko Hercegovackih gradova.

Denisov cilj je da svojim ličnim primjerom podstakne osobe sa invaliditetom da se odluče da registruju svoje samostalne obrte uz pomoć Fonda za zapošljavanje i samozapošljavanje osoba sa invaliditetom da počnu da rade ono što im mogucnosti dopustaju i na taj nacin ostvare novčanu stimulaciju za svoj rad.

POSTIGNUĆA

  • –Završena srednja skola u Centru za slepu i slabovidnu decu u Sarajevu.
    –Snimio da DVD-ja sa svojim autorskim pjesmama i jedan DVD sa obradama svjetskih Evergrina na našem jeziku.
    –Pobjednik šeste sezone Supertalent HR
    –Registrovao svoje udruženje DENIS BARTA preko koga edukuje osobe sa invaliditetom kako koristiti Fond za profesionalnu rehabilitaciju kako bi krenuli u samozapošljavanje .

Denis Barta je kandidat za priznanje #herojigeneracije u kategoriji muzika.

Za njega glasajte klikom OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button