BiHTehnologija

Nove medalje za Bosnu i Hercegovinu na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi

Informatika BiH

Bosanskohercegovački predstavnici osvojili su dvije bronzane medalje ma  Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike koja je održana od 29. augusta do 3. septembra u gradu Dorohoj u Rumuniji.

Učenici Faris Demirović (Sarajevo), Farah Demirović (Sarajevo), Nidal Vatreš (Sarajevo) i Sergej Petković (Bijeljina), činili su tim juniora koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Balkanskoj olimpijadi iz informatike za juniore.

Na balkanijadi je učestvovalo 12 zemalja sa ukupno 47 takmičara.

Možda će Vas zanimati i:

Ovi učenici su se pokazali kao najbolji na Državnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola i na taj način izborili plasman na JBOI.

Učenici Faris i Farah Demirović, učenici Richmond Park International Secondary School Sarajevo, osvojili su bronzane medalje u jakoj konkurenciji, dok je Nidal Vatreš, učenik iste škole, osvojio počasnu pohvalu, kao i Sergej Petković, učenik Matematičke gimnazije iz Bijeljine, i time zauzeli svoje mjesto među najboljim informatičarima Balkana.

Medalje i ostala priznanja za znanje su, prije svega, rezultat napornog rada i talenta ovih učenika. Također, to je rezultat znanja, napora i redovnih aktivnosti članova BHOI, koji pored redovnih godišnjih državnih takmičenja, organiziraju različite vrste dodatnih obuka, treninga i priprema takmičara, online takmičenja otvorenog tipa, kao i sedmične kampove za one najbolje, saopćeno je iz Richmond Park International Secondary School Sarajevo.Izvor
FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button