BiH

Dodik priznao poraz: 9. januar u RS neće biti neradni dan










Vlada Republike Srpske i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave objavili su saopćenje o neradnim danima i praznicima u januaru u ovom bh. entitetu.

Iako je to do sada bila praksa, ove godine 9. januar, “Dan RS-a” (čije je obilježavanje Ustavni sud BiH proglasio neustavnim) neće biti neradni dan.

U saopćenju se navodi da su praznici Nova godina, i neradni su dani nedelja i ponedeljak, 1. i 2. januar, a vjerski praznik je pravoslavni Božić koji se praznuje na Badnji dan i dan Božića pa vjernici imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u petak i subotu 6. i 7. januara.

-Deveti januar – Dan Republike Srpske i Sveti Stefan je radni dan i prema obavještenju Vlade Republike Srpske zaposleni su obavezni da idu na posao i rade kao i bilo koji drugi dan u godini. Ovo obavještenje potvrđuje da je referendum bio samo neobavezna anketa, kako je to u više navrata i izjavio Milorad Dodik pravdajući se međunarodnoj zajednici, da je Republika Srpska sprovela Odluku Ustavnog suda BiH o 9. januaru i potpunosti prihvatila apelaciju Bakira Izetbegovića, piše BN TV.

Vlada Republike Srpske i Milorad Dodik planiraju organizovati više masovnih predstava za javnost 9. januara kako bi se prikrila njihova kapitulacija pred Bakirom Izetbegovićem i Ustavnim sudom BiH, navodi se dalje u tekstu.

Saopštenje Vlade Republike Srpske u kome se vidi da je 9. januar – Dan Republike Srpske običan radni dan, i da nije republički i vjerski praznik, pokazuje da je Dodik još jednom grubo ponizio i prevario sopstveni narod, i da je referendum organizovan zbog sitnih političkih interesa i kako bi se građani doveli još jednom prevarili i doveli u zabludu pred lokalne izbore, navodi BN.

Uprkos kapitulaciji i poništavanju volje građana Republike Srpske, jer Narodna skupština Republike Srpske nikada nije objavila rezultate referenduma u Službenom glasniku RS, režim preko svojih dvorskih medija pokušava da prikrije od javnosti izdaju nacionalnih interesa i poništavanje volje građana, pa je cijela Republika Srpska oblijepljena bilbordima „Pravo na slavlje“, a 9. janura planira se organizovanje velikog broja manifestacija i specijalni program RTRS-a, zaključuje se u tekstu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button