Big Bang #HerojiGeneracije

Ajla Hadžić(25) motiviše mlade ljude na pokretanje biznisa

PROFIL KANDIDATKINJE:

Ajla Hadžić

KATEGORIJA: Poduzetništvo i startup

MJESTO: SARAJEVO

Ajla Hadžić je apsolvent na Poljoprivredno-Prehrambenom fakultetu u Sarajevu, smijer Zootehnika- Akvakultura. Ima 25 godina. Za sebe kaže da je dosta kreativna osoba, oduvijek je voljela raditi. Kroz studij radila je dosta studentskih poslova i zadovoljstvo mi je pričati o tome.

Došla je na ideju da pokrenem nešto svoje. U početku je to bilo pravljenje nakita uživala je u tome u svim tim divnim kristalima. Otvorila je svoju stranicu kako bih mogla postavljati nakit. Imala je veliki broj narudžbi i samim tim dobija veću motivaciju za daljni rad. Kako bih poboljšala svoj mali posao odlučila je ponuditi svojim pratiocima na stranici nešto novo.

Željela je pokazati nešto nesvakidašnje i orginalno. Danima je smišljala i istraživala šta bi to moglo biti i odlučila se za pletenje.  Učila je online i gledala na youtubu kako se to radi. Naučila je jako brzo prvo što je isplela je bio šal i odlučila ga je pokloniti. Odlučila je postaviti na društvene mreže i vidjeti da li će se to njenim pratiocima dopasti. Oduševili su se . Kako je vrijeme odmicalo pravila je uvijek nešto novo i nikada nije željela ostati na istom i raditi samo jedno. Plete šalove, kapice, pape, odjeću za pse predivne mekane dekice za bebe takoder i dosta nekih novih stvari koje možete pogledati na njenom profilu. Moram navesti da vuna Alize Puffy je izrađena od 100%-tnog mikropoliestera, ne izaziva nikakve alergijske reakcije i da je patentirano. Danas ja uživa dok pletem dosta je opušta što bih svakako preporučila svakome.

Nada se da ćete pogledati i pročitati njenu kratku priču o mom malom biznisu i na taj način nekoga motivisati da pokrene nešto svoje.
Smatram da svi imaju neki talenat samo je potrebno napraviti taj prvi korak.

Cilj joj je ostvariti još bolji uspjeh, motivisati nekoga svojim dosadašnjim radom i možda naučiti te prenijeti znanje. 

POSTIGNUĆA

PROJEKTI:
1.KAD PORASTEM BIT CU PODUZETNICA “NAHLA”
2. Live Holiday Market – Hayat tv.
ČASOPISI, : -FURAJ.BA, MAGAZIN AZRA
PORTALI: HOCU.BA, PODUZETNICE, fbl,
TV: HAYAT, NOVA IN, ALFA TV, O KANAL, N1-inspiracija, jutro za sve….
Podrska influensera

Ajla Hadžić je kandidatkinja za BigBang priznanje #herojigeneracije u kategoriji Poduzetništvo i startup. 

Za nju glasajte klikom OVDJEKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button