KulturaU fokusu

Robert de Niro je kćerki dao ime po našoj čuvenoj rijeci, a razlog za tu odluku će vas oduševiti










Robert de Niro jedan je od najpoznatijih glumaca svih vremena, a jedan detalj iz njegovog života posebno je interesantan ljudima sa ovih prostora.

U pitanju je ime njegove usvojene kćerke Drene De Niro, koja je dobila ime prema rijeci Drini. Više detalja nikad nije objavljeno, a pretpostavlja se da je za ovaj detalj u njenoj biografiji ”krivo” Andrićevo remek djelo ”Na Drini ćuprija”. Inače, taj podatak naveden je u njenoj biografiji objavljenoj na IMBD-u, piše Still.

Kada je pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, Robert je svojoj kćerki dao ime Drina. Robert je usvojio nakon što su se on i njegova supruga Dajana Abot vjenčali 1976 godine. Odrastala je sa njim i putovala gdje god je on morao da ide.

Takva navika življenja je bila glavni pokretački sistem koji je uveo u filmsku umjetnost i modeling. Kasnije se vodeći svojim interesima za muziku malo bavila i puštanjem iste, a bila je i savjetnik u modnoj industriji. Tako je dva talenta iskombinovala i postala muzički savetnik za kompaniju Giorgio Armani.

Izvor: Stil



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button