Tuzla

Panelom “Ruralni turizam kao značajan segment razvoja turizma” nastavljen Turistički forum










Turistički forum 2023, koji se još danas održava u Tuzli, okupio je turističke radnike te predstavnike javnog i privatnog sektora, a glavni cilj je da se razmjene iskustava, razgovara o potrebama i iniciraju buduće aktivnosti za unaprjeđenje poslovanja u oblasti turizma.

Organizatori ovog, iznimno značajnog događaja su Vlada i Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona. Tuzlanski kanton se ističe brojnim turističkim atrakcijama, raznovrsnom turističkom ponudom, a blizina i prometrost tuzlanske zračne luke dodatni je potencijal kojeg bi se moglo još bolje iskoristiti. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo poduzimaju sve potrebne korake kako bi unaprijedili turističke potencijale, posebno u području infrastrukture, ugostiteljstva, individualnog smještaja i drugih ključnih segmenata.

Današnji dan Turističkog foruma počeo je panelom Ruralni turizam kao značajan segment razvoja turizma. Drago Cvijanović, dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Vrnjačka Banja istakao je da ruralni turizam predstavlja svaki oblik turizma koji se organizuje u ruralnim područjima, referišući se na to da su sve zemlje regiona u osnovi ruralne zemlje.

Možda će Vas zanimati i:

Očekuje se da će Turistički forum 2023 doprinijeti jačanju kapaciteta učesnika i učesnica u njihovom budućem radu kroz dijalog s predstavnicima javnog i privatnog sektora. U okvirima Forumabit će upriličeno više prezentacija i panel diskusija koje će omogućiti interakciju prisutnih učesnika. Gosti su imali priliku postavljati pitanja, razmjenjivati mišljenja i savjete s kolegama iz industrije. Tokom foruma je predstavljena i „Strategija razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027“ kao i projekat „Visit Tuzla Canton“, koji označava početak planskog razvoja turizma i sveobuhvatne promocije turističkih potencijala i resursa Tuzlanskog kantona.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button