Big Bang #HerojiGeneracije

Hasan Muratović osvajač brojnih takmičenja u BiH i 9. na svijetu u harmoniciPROFIL KANDIDATA:

Hasan Muratović 

KATEGORIJA: Muzika

MJESTO: SARAJEVO

 

Hasan Muratović je rođen 03.05.2004 godine u Sarajevu, BiH. Već sa 9 godina upisuje Osnovnu muzičku i baletsku školu “Novo Sarajevo” u Ilijašu u klasi profesora Izudina Rahića – smjer harmonika.

Tokom školovanja ostvarujee odlične rezultate u oblasti harmonike na internacionalnim takmičenjima širom BiH. Sa završenim 6. razredom u muzičkoj i 9. razredom u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” upisuje Srednju muzičku školu Sarajevo u klasi prof. Alena Hodžića gdje pored takmičenja širom BiH ostvaruje značajna mjesta na svjetskim takmičenjima. Trenutno pohađa 4. razred Srednje muzičke škole u Sarajevu i planira upisati Muzičku akademiju.

Njegov cilj je postati svjetski prvak u harmonici i držati koncerte širom svijeta, a kao budući profesor pomoći razvoju klasične muzike na području BiH i mladim talentima prenijeti znanje i pomoći da ostavite što bolje rezultate.

Neka od njegovih postignuća: 

Osnovna škola:
– Prva nagrada na internacionalnom takmičenju u Istočnom Sarajevu 4 puta (2014,2015,2017 i 2018) sa tim da sam 2018 pobijedio u svojoj kategoriji osvojivši LAUREAT sa 96 bodova.

– Prva nagrada na internacionalnom takmičenju “Dani harmonike” u Ugljeviku 2017. i 2018. godine.

– Srednja škola:
– Prva nagrada na internacionalnim takmičenjima u Brčkom, Sarajevu i Istočnom Sarajevu 2021. godine.
Osvojivši prvu nagradu u Sarajevu na internacionalnom takmičenju “Festival Orfej” dobija direktnu kvalifikaciju za najveće takmičenje na svijetu u oblasti harmonike – Svjetski trofej (Trophee Mondiale), gdje u izuzetno teškoj kategoriji do 18. godina osvajam 9. mjesto.
Par mjeseci nakon toga osvajam i prvu nagradu na takmičenju u Moskvi u Rusiji koje je održano u online formatu.
Ove godine sam osvojio 2 prve nagrade na internacionalnim takmičenjima u Bijeljini i Ugljeviku, te 2 puta pobjedio u kamernoj muzici (duo harmonika) u Zenici i Istočnom Sarajevu.
Trenutno se spremam za svjetski trofej koji se održava online sa sjedištem u Kini, te za Castelfidardo jedno od najjačih svjetskih takmičenja za harmoniku koje se održava uživo u Italiji početkom Oktobra ove godine.

Hasan Muratović je kandidat za BigBang #herojigeneracije u kategoriji MUZIKA.

Za njega glasajte klikom OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button