PreporučujemoPromo

Flex mode – unaprijeđena opcija koja korištenje Samsung preklopnih telefona čini posebnimSklopivi telefoni ponovo su u modi, a kompanija Samsung ne samo da je predvodnik kada su u pitanju ovi telefoni nego iz godine u godinu ide korak naprijed. Tako je i ove godine javnosti predstavljena nova generacija revolucionarnih sklopivih pametnih telefona – Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4. Oba uređaja odlikuju se prilagodljivim dizajnom, karakteristikama prilagođenim ličnim sklonostima i unaprijeđenim performansama.

Ono što je korisnicima najzanimljivije je upravo kompaktni dizajn i činjenica da čak i kada je telefon preklopljen može raditi bez problema. Posebno atraktivan je Flex mode režim rada koji omogućava da izvučete maksimum iz svog preklopnog pametnog telefona. Ovaj prošireni režim nudi priliku da funkcije za poslovnu produktivnost i zabavu koristite brzo i lako, u hodu kombinujući vanjski i glavni ekran te svestrani sistem kamera. Prebacivanjem otvorenih aplikacija s jednog na drugi ekran sve ide glatko, bez dodatnih koraka za njihovo ponovno pokretanje, što daje veći komfor pri multitaskingu.

Maksimalna fleksibilnost

Video snimke sa Galaxy Z Flip4 telefonima možete praviti i bez korištenja ruku, kao i grupne selfije pod različitim uglovima i to tako što ćete djelimično sklopiti Z Flip4 da biste aktivirali FlexCam kameru. Ove funkcije su čak dostupne na omiljenim aplikacijama korisnika.

Zahvaljujući Samsung partnerstvu sa kompanijom Meta, FlexCam je optimizovan za najpopularnije društvene mreže, uključujući Instagram, WhatsApp i Facebook. Sada uz Z Flip4 možete da pravite kvalitetne selfije direktno sa vanjskog ekrana korištenjem glavne kamere sa unaprijeđenom Quick Shot funkcijom. Počnite snimanje videa u Quick Shot režimu rada, a potom pređite na Flex režim da biste nastavili snimati bez korištenja ruku, pri čemu se video ne prekida – što je idealno za autore sadržaja i vlogere. Korisnici sada mogu praviti selfije u formatu portreta i pregledati ih u realnim dimenzijama fotografije kada koriste Quick Shot. Sa unaprijeđenom kamerom opremljenom 65 posto jačim senzorom  koji radi na mobilnoj platformi Snapdragon® 8+ Gen 1, fotografije i video snimci su oštriji i stabilniji – i danju i noću.

Z Flip4 napravljen je tako da se zaista koristi bez upotrebe ruku – da se radi još više stvari bez otklapanja telefona. Pozivajte, odgovarajte na poruke, otključavajte auto  i čak kontrolišite widget SmartThings Scene, sve sa ekrana poklopca.

Galaxy Z Flip4 može da snima, emituje i povezuje duže između dva punjenja sa unaprijeđenom 3,700mAh baterijom. Sa superbrzim punjenjem koje je sada dostupno na modelu Z Flip4, puni se čak 50 posto za oko 30 minuta, kako bi korisnici ostali povezani i kad je baterija pri kraju.

Sve u jednom uređaju, najmoćnijem dosad

Galaxy Z Fold4 rezultat je stalnih inovacija u oblasti pametnih telefona Samsung Galaxy i najmoćniji Samsung pametni telefon do sada. On kombinuje Samsung ekspertizu u mobilnoj tehnologiji i predstavlja uređaj sa povećanom funkcionalnošću, bilo da je otvoren, zatvoren ili u Flex režimu rada. Isto tako, ovo je prvi uređaj sa Androidom 12L, specijalnom verzijom Androida koju je kreirao Google za velike ekrane, uključujući sklopive uređaje.

Obavljanje više stvari istovremeno na Z Fold4 je lakše nego ikada, tako da korisnici mogu da  urade više toga dok su u pokretu. Novi taskbar  pruža raspored sličan onom na računaru i nudi pristup vašim omiljenim i nedavno korištenim aplikacijama. Obavljanje više stvari istovremeno je također preglednije zahvaljujući novim pokretima prevlačenja. Možete trenutno da prelazite sa aplikacija preko cijelog ekrana na prozore koji iskaču ili da podijelite ekran na pola kako biste još lakše obavljali više stvari istovremeno.

Galaxy Z Fold4 pravi fenomenalne fotografije i video snimke sa unaprijeđenim 50MP širokim sočivom i 30x Space Zoom sočivom. Raznovrsni režimi rada kamere, uključujući veću mapu zumiranja aktiviranu u Capture View režimu, dupli pregled i selfie zadnjom kamerom su posebno napravljeni da bi se iskoristio jedinstveni hardverski dizajn za veću fleksibilnost korištenja kamere. Također, sa većom veličinom piksela, 23 posto jačim senzorom  i unaprijeđenom snagom obrade, korisnici mogu praviti jasne fotografije čak i noću.

Sadržaj je još obuhvatniji i izražajniji na 7,6-inčnom glavnom ekranu sa većim nivoom svjetlosti, prilagodljivom stopom osvježavanja od 120Hz  i manje vidljivom kamerom ispod displeja (UDC) koja se odlikuje novim raspršenim rasporedom podpiksela. Popularne aplikacije društvenih mreža kao što je Facebook su optimizovane za iskustvo velikog ekrana, kako bi se još više uživalo u sadržaju. Također, možete da otvorite aplikaciju svog omiljenog streaming servisa za zabavu kao što je Netflix  i gledate bez korištenja ruku u Flex režimu rada. Za neoptimizovane aplikacije korisnici čak mogu da kontrolišu uređaj bez prekidanja sadržaja sa novim Flex Mode Touchpadom, koji nudi preciznost prilikom zaustavljanja, premotavanja i emitovanja videa ili zumiranje sadržaja dok je uređaj u Flex režimu.

Više informacija o novim uređajima Galaxy Z serije možete pronaći na linkovima:

Galaxy Z Flip4: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-z-flip4/

Galaxy Z Fold4: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-z-fold4/Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button