Big Bang #HerojiGeneracije

Devetnaestogodišnja mlada umjetnica iz Sarajeva otvorila svoj biznis

PROFIL KANDIDATKINJE:

ZEHRA BAKOU

KATEGORIJA: UMJETNOST I KULTURA

MJESTO: SARAJEVO

 

Zehra Bakou ima 19 godina i živi u Sarajevu. Završila je Petu gimnaziju, a trenutno je studentica Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Zehrin cilj je da ljudima pokaže koliko se trud cijeni i koliko se isplati truditi se i svoje vrijeme ulagati u različite edukacije kao i volontiranja. Želi da pokažem svim mladim ljudima koliko je sve moguće ukoliko vjerujete u sebe. Prilikom pokretanja svog malog biznisa susretala se s različitim negativnim komentarima i osudama pojedinih ljudi i želi da pokaže svim onim koji nemaju hrabrosti početi raditi ono što vole da je sve moguće i da je bitno samo početi.

@zehrabakou11 Lart je sada dio @elimma.art grupe od koja se sastoji od 6 umjetnika od kojih svako ima svoj stil.Zapratite nas na instagramu @elimma.art i stay tuned za jos izložbi i novosti koje vam spremamo.#bosniaandherzegovina #balkantiktok #sarajevo #fypシ #fürdich #foryoupage #foryou #viral #fyp #veznaslikarskomplatnu #🇧🇦🇭🇷🇷🇸🇲🇪 ♬ Just The Two of Us – Kauai45 & Sweet Cocoa

Neka od Zehrinih postignuća:

Oduvijek je bila odlična učenica i učestvovala u svim vannastavnim aktivnostima, svoje znanje željela je proširiti kroz različite radionice, edukacije i volintiranja. Članica je Mreže mladih kao i Teen kluba u CEI”Nahla” te u sklopu tih organizacija imala priliku učestvovati u edukacijama volonterskim akcijama. 

U svoje slobodno vrijeme voli da veze te sam prošle godine odlučila pokrenuti svoj mali biznis. Naime u pitanju je vez na slikarskom platnu. Sve je počelo iz želje da svojoj najboljoj prijateljici pokloni nešto što je unikatno i neobično i uz malo mašte i truda nastali su njeni prvi radovi.

Nakon nekog vremena uz podršku moje porodice i prijatelja odlučila je pokrenuti svoj mali biznis. Lart predstavlja spoj modernog i tradicionalnog, tačnije veza i line art umjetnosti koja predstavlja sasvim novi moderni pravac u umjetnosti. Svojim radovima nastoji pokazati mladim ljudima da je vez ne mora biti nužno nešto što je zastarjelo te da je vez jedan predivan dio naše kulture i tradicije. Do sada je imala priliku o svom biznisu govoriti na televiziji i biti član prvog Maiker Faire sajma te svoje radove izložiti svim ljubiteljima umjetnosti, organizovala je i svoju prvu izložbu u “Ministry of Chejf” i u planu ima još dosta izložbi i aktivnosti.

Zehra Bakou je kandidatkinja za priznanje #herojigeneracije u katergoriji Umjetnost i kultura.

Za nju glasajte klikom OVDJE.Jedan komentar na ovaj članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button