Biznis

Sead Džafić otkrio šta planira uraditi sa Livnicom čelika Tuzla










Zemljište Livnice čelika, ukupne površine 33.751 metar kvadratni, nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji u Tuzli u ulici Bosne Srebrene.

“Kupio sam Livnicu čelika Tuzla i sada čekam da dobijem odluku Općinskog suda u Tuzli da bih uplatio novac”, potvrdio je  za Faktor Sead Džafić, načelnik Kalesije i vlasnik firme UNIS TOK.

Možda će Vas zanimati i:

Vezani članak: Načelnik Kalesije kupio Livnicu čelika u Tuzli! Riješen problem radnika!

Džafić je otkrio i šta planira da uradi sa fabrikom koja je svojevremeno bila jedna od vodećih u bivšoj Jugoslaviji kada je u pitanju metalurgija.- Livnicu sam kupio da nastavim proizvodnju. Ja se ne bavim građevinarstvom, ne pravim zgrade, tako da želim biti jasan. Ja proizvodim i to ću nastaviti. Svi bivši radnici Livnice koji su sposobni za rad i žele da rade, dobit će posao – rekao je Džafić.

Inače, zemljište Livnice čelika, ukupne površine 33.751 metar kvadratni, nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji u Tuzli u ulici Bosne Srebrene. Na toj lokaciji nalaze se i proizvodno-poslovni objekti, mašine, oprema, postrojenja i inventar, kao i zemljište van kruga tvornice, tačnije industrijski kolosijek površine oko 543 metra kvadratna. Sve se nalazi prekoputa tuzlanskog naselja Irac, na lokaciji između Međugradske autobuske stanice i tržnog centra “Omega” u Tuzli.

– Nakon što uplatim novac, ući ćemo u fabriku i vidjeti čime tačno raspolažemo. Tada ćemo znati koliko još treba novca uložiti, da li je potreban remont, šta imamo od mašina i šta nedostaje – pojasnio je Džafić za faktor.ba.

Inače, Džafić je vlasnik fabrike UNIS TOK koja proizvodi otkivke i odbojno-vlačne naprave, a ima oko 350 zaposlenih. Ova fabrika vodeća je u jugoistočnoj Evropi u svojoj branši, a između ostalog, proizvode ležajeve za kamione i autobuse i sarađuju sa njemačkim Mercedesom.- Ono čime se ja bavim u proizvodnji najsrodnija je djelatnost Livnici čelika Tuzla. Imamo kontakte u toj oblasti, sarađujemo sa vodećim svjetskim proizvođačima i neće nam biti problem osigurati tržište – poručio je Džafić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button