Zanimljivosti i zabava

Kultni Renault 4 puni 60 godina i vraća se u velikom stilu!













Da li ste znali da je Renault 4 prodat u više od osam miliona primjeraka? Ova ikona pop kulture je bila dio života mnogih vozača u Evropi i danas se mogu vidjeti živi primjerci francuskog modela. Renault će povodom jubileja predstaviti i naslijednika R4, koji će, kako se čini, biti na struju.

Nakon nedavnog predstavljanja koncepta novog Renault 5 modela, francuski proizvođač nastavlja da, takoreći šokira javnost. Sada se, u godini važnog jubileja, sprema i novi Renault 4.

Foto: Renault

Renoov model 4L nije samo automobil, već je prava istinska ikona. Povodom obilježavanja ovog važnog jubileja svakog 4. i 14. u mjesecu Francuzi će predstvaljati posebno pripremljen sadržaj u vezi kultnog modela.

Tako će ovog mjeseca biti i prilike da pokažete svoju privrženost i strast prema popularnoj četvorki, ali i da otkrijete brojne predivne priče ispričane za upravljačem tog kultnog automobila.

U izlogu izložbenog prostora marke na aveniji Champs-Elysées, L’Atelier Renault, od 14. februara će biti izložena verzija „Parisienne” modela 4L. Ova verzija je svima dobro poznata, a na karoseriji je istaknut jedinstveni uzorak isprepletenog pruća.

U martu će Renault Classic odeljenje, zaduženo za očuvanje naslijeđa marke Renault, predstaviti 30 primjeraka modela Renault 4 počevši od marta. Za tu prigodu je osmišljena posebna scenografija na kojoj će se istaknuti 12 kultnih verzija.

Renault će u u kasnijim mjesecima objaviti i niz videozapisa u kojima će otkrivati tajne modela 4L kroz njegove različite verzije. To će biti i prilika da se prikupe priče ljudi koji su odrasli uz model 4L, kolekcionara, ali i svih onih koji su ispisivali istoriju ovog automobila u Renaultu.

Usluga dijeljenja vozila Zity će pružiti dobrodošlicu modelu 4L na novom sastanku električnih vozila. Krajem godine 4L kombi, koji je odoljevao kiši i suncu, krije još jedno iznenađenje, dok ćemo detaljnije informacije saznati tokom godine.

Ovo je Renault e-Plein Air, koncept električnog automobila, baziran na Renault 4 modelu, koji je 2019. prikazan javnosti.



Izvor
Nova.rs

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button