Radijske novosti

Povratak grupe Primal Scream










 

Kultni bend Primal Scream objavit će svoj 11. studijski album pod nazivom „Chaosmosis“ 18. marta, 2016. godine. U album će vas uvesti prvi singl „Where The Lights Gets In“. Ovu uzbudljivu pjesmu Primal Scream je snimio sa Sky Ferreiraom, mladom američkom pjevačicom.

Album je sniman u Londonu, New Yorku i Stockholmu, a pjesme su pisali i producirali Bobby Gillespie i Andrew Innes. Pored suradnje sa Sky Ferreirom, gosti na albumu su Haim (prateći vokali), dobari prijatelji benda koje su s njim svirale na Glastonbury festivalu, kao i Rachel Zeffira iz “Cat’s Eyes”.

„Primal Scream“ su nastali 1982. godine u Glasgowu, a za njihovo otkriće najzaslužniji je Alan Mekgi, iz izdavačke kuće „Creation Records“ koji je na scenu izbacio i „Oasis“ i „The Hives“.

Među najznačajnijim albumima u njihovoj karijeri smatra se „Screamadelica“ iz 1991. godine, koji se prema mnogobrojnim kritičarima nalazi i među najznačajniji albumima tog desetljeća. „Screamadelic“ predstavlja pionirsko spajanje dvije subkulture, elektronske i rock! Svjetska muzička kritika često potvrđuje da se radi o izuzetnom bendu čiji je uticaj na savremenu muziku nezamijenjiv.

 

Izvor: mtv

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button