Tuzlanski kanton

Tuzla na prostoru BiH najskuplje plaća gradski prijevoz
Karte javnog gradskog prijevoza putnika na području Kantona Sarajevo od jučer su jeftinije. Cijena pojedinačne karte za jednu zonu u Kantonu Sarajevo sada iznosi 1,40 KM, umjesto dosadašnjih 1,60 KM i primjenjivat će se do 31. decembra 2022. godine.

Takvim vijestima za razliku od građana glavnog grada se ne mogu radovati građani Tuzle, koji pojedinačnu kartu za vožnju u gradskoj zoni plaćaju  40 posto skuplje od Sarajlija i za jednu gradsku vožnju moraju izdvojiti čak 2,5 KM.

Ono čime su Tuzlaci s razlogom nezadovoljni je da ukoliko se uporede cijene gradskog prijevoza u pet najvećih gradova u Bosni i Hercegovini, građane Tuzla korištenje gradskog prijevoza najviše košta.

Mostarci za pojedinačnu kartu gradskog prijevoza u zoni I trebaju izdvojiti 1,5 KM, a Zeničani sa nedavnim poskupljenjem u martu, za istu kartu trebaju izdvojiti 1,6 KM.

Skuplju kartu gradskog prijevoza od navedenih gradova plaćaju Banjalučani, čija karta gradskog prijevoza iznosi 2,3 KM, a što je opet povoljnije od onoga što plaćaju građani Tuzle.

Gradski prijevoz putnika na području grada Tuzle obavlja GIPS d.o.o. Tuzla, preduzeće koje je u cjelosti u privatnom vlasništvu.

Izvor
Tuzlainfo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button