Festival mladihIstaknuto

Publika uživala u otvorenju Guitar Fest-a, večeras koncert Gorana Krivokapića
Drugi dan Guitar Fest-a Tuzla nas očekuje koncert Gorana Krivokapića, jednog od najtraženijih gitarista. Koncert se održava u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla od 20:30h.

Drugi internacionalni festival gitare Tuzla će se održati u periodu od 07.08. do 10.08. u sklopu kojeg će se održati masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta.

Možda će Vas zanimati i:

Guitar Fest Tuzla je počeo svečanim otvorenjem 07. augusta, koncertom legendarnog gitariste i profesora na akademiji u Novom Sadu, Zorana Krajišnika.

Za treći  dan festivala publika će imati priliku prisustvovati koncertu koji će izvesti Edin Karamazov, umjetnik koji  je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične muzike. Karamazov je nastupao sa Stingom i mnogim drugim imenima svjetske scene.

Zadnji dan festivala održat će se koncert polaznika masterclass-a i zatvaranje festivala.

Svi koncerti će se održavati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20:30h

Guitar Fest je sastavni dio Festivala mladih Tuzla. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.

Pored koncerata, tokom trajanja festivala isplanirane su cjelodnevne aktivnosti:  (masterclass, kamerna muzika , orkestar gitara i predavanja na temu). Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači  Emir Ibrakić te tuzlaci Elvis Sivčević i Sanel Redžić.

Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: (Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach).

Za više informacija o Drugom internacionalnom festivalu gitare Tuzla posjetite www.guitarfesttuzla.com

.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button