ArhivaMuzikaPreporučujemoTuzlaTuzlanski kanton

Poslušajte pobjedničke pjesme 13. Festivala Sevdalinke

Festival Sevdalinke
Sve nam je bliže četrnaesti po redu Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” koji će se održati od 29. novembra do 01. decembra 2022. godine. Prijave za izvođače i autore su otvorene! 

Prošle godine smo imali priliku čuti 15 autorskih kompozicija u duhu sevdaha, a najbolju je izveo Hamza Šantić. Dobitnik plakete “Safet Isović” je izveo sevdalinku “Bijele Ruže”.

Nagradu za najbolji tekst je dobila Milica Vojinović iz Crne Gore za pjesmu “Pjesmom ću ga dozivati”.

Najboljim aranžmanom je nagrađen onaj u pjesmi “Bosna i Esma” a radio ga je Admir Vatreš, dok je nagradu za najbolju muziku dobio Edim Kunić za pjesmu “Srećo moja pogledaj me” za koju je napisao i tekst, a pjesmu je izveo Jasmin Burek.

Sve pjesme Festivala Sevdalinke poslušajte na youtube kanalu Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” .

Prijave za autore i izvođače možete izvršiti klikom OVDJE ili na e-mail adresu festivalsevdalinke@gmail.com sa naznakom „Za direkciju festivala“.

Takmičari trebaju poslati originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BiH “sevdalinku” sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u BiH. Uz prijavu autori trebaju priložiti demo snimak kompozicije  u trajanju do četiri (4) minute.

Prijave su otvorene do 10. septembra 2022 godine. Možda će Vas zanimati i:

Back to top button